Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Mакс Верстапен: Можех да спечеля полпозишъна

Mакс Верстапен: Можех да спечеля полпозишъна

2626
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен завърши квалификацията по улиците на Монако на втора позиция. Пилотът на Ред Бул бе в бърза обиколка когато Шарл Льоклер катастрофира в края на третия сегмент от квалификацията. Това доведе до червен флаг и прекратяване на сесията, въпреки много добрият първи сектор на Макс. Въпреки това той заяви, че не е ядосан на Льоклер и че е доволен от постигнатия напредък спрямо тренировките в четвъртък.

„Квалификацията в Монако е много забавна. Направих прилична обиколка в началото на Q3, но гумите нямаха достатъчно сцепление. Знаех, че всички ще се реши в последните секунди на квалификационната сесия. Финалнатa ми бърза обиколка бе страхотна, но заради червения флаг бях принуден да върна газта. Това бе разочароващо за мен, защото се чувствах много комфортно в болида и очаквах да съм на полпозишън. Очевидно Шарл кара много добре и знаех, че битката с него ще бъде много трудна. Всички от екипа свършиха страхотна работа от четвъртък до днес и се радвам, че ще започна утрешната надпревара от първа редица“, сподели Верстапен.

Неговият съотборник Серхио Перес не се представи много добре и завърши на девета позиция. Мексиканецът се надява на по-добър късмет в състезанието.

„Постигнах добър напредък през цялата квалификация. Мислех, че третия сегмент ще мине по-добре. Червеният флаг ме накара да приключа последната си обиколка и останах в дъното на топ 10. Изглежда, че всичкия прогрес отиде на вятъра. Имах проблеми с трафика по време на първото ми излизане на пистата. Знаем колко е важна квалификацията в Монако и ще дам всичко от себе си, за да запиша добър резултат“, каза Перес.