Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ферари не са открили повреда в скоростната кутия на Льоклер, но...

От Ферари не са открили повреда в скоростната кутия на Льоклер, но ще я проверят и в неделя сутрин

3052
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Екипът на Ферари не е открил повреди по скоростната кутия на Шарл Льоклер, който спечели полпозишъна за Гран при на Монако. От Скудерията обаче съобщиха, че утре сутринта ще направят допълнителни проверки. След това ще бъде решено дали тя може да бъде използвана в надпреварата.

Льоклер бе най-бърз след първите серии от обиколки в Q3 по улиците на княжеството. В самия край на сесията обаче се удари и разби болида си. Това доведе до смесени чувства в Скудерията. Отборът от една страна се радваше на постижението, от друга обаче не бяха сигурни дали няма да се наложи смяна на трансмисията, което да доведе до наказание и преместване на Льоклер с 5 места назад на грида.

„Просто опитах да натисна прекалено много“, призна Льоклер след квалификацията

„Видях, че съм с десета (от секундата) по-бавен от бързата си обиколка и минах в режим: „Просто давай“. Но се оказа прекалено… Иначе добре напаснах нещата в първия си бърз тур.“

„Ако го бях направил нарочно, щях със сигурност да се постарая да ударя бариерата по-леко!“, успя да се пошегува роденият в Монако пилот.

Шефът на Ферари Матия Биното заяви по-рано, че екипът няма да рискува със скоростната кутия на Льоклер

„Няма да рискуваме. Най-важното за нас след такава квалификация е да вземем максимум точки за шампионата и да завършим състезанието. Така че издръжливостта е от ключово значение и остана приоритет. Ако има каквото и да е съмнение, със сигурност ще я сменим или поправим.“