Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо изненадан от слабото представяне на Алпин

Алонсо изненадан от слабото представяне на Алпин

1180
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Алпин
Фернандо Алонсо записа най-лошата си квалификация от началото на сезон 2021. Пилотът на Алпин остана едва на седемнадесета позиция, което ще бъде най-лошото потегляне в Монако от 2010 насам. Тогава испанецът катастрофира по време на третата свободна тренировка и не взе участие в квалификацията. Алонсо има две победи по улиците на Монте Карло, съответно с Рено през 2006 и Макларън през 2007.

„В тренировките темпото ми бе добро. Успях да извлека максимума от колата. По време на Q1 имах проблеми с трафика, но не мисля, че това е основната причина за моето отпадане. Просто ни липсваше скорост. Мисля, че през целия състезателен уикенд нямаме достатъчно сцепление. Дойдохме в Монако с нови компоненти, които не работят по най-добрия начин. Все още има някои въпросителни, които тима се опитва да разбере. В Портимао и Барселона бяхме много конкурентни и спечелихме добри точки. Тук сме много по-бавни и все още опитваме да разберем причината за това. Състезанието ще бъде много трудно, защото изпреварванията са почти невъзможни и стратегията ще е от голямо значение“, сподели Алонсо.

Другият пилот на Алпин Естебан Окон остана на единадесета позиция и бе на косъм от това да намери място в третия сегмент от квалификацията.

„Не бяхме толкова бързи, колкото в последните няколко надпревари. Трябва да анализираме защо става така. Но мисля, че ще си извлечем поука от този резултат и ще намерим решение на нашите проблеми. Стартовата ни позиция не е много лоша, трябва да направим добра стратегия и да попаднем в зоната на точките“, каза Окон.