Начало Moto News MotoGP: Маркес с шеста поредна първа позиция

MotoGP: Маркес с шеста поредна първа позиция

38
0

За шести пореден път Марк Маркес ще стартира от първа позиция през този сезон. Той бе най-бърз в квалификацията за Гран При на Италия на пистата Муджело. На първа редица до плота на (Repsol Honda) ще бъдат Андреа Яноне (Pramac Racing) и Хорхе Лоренсо (Movistar Yamaha MotoGP).

Времето на Маркес – 1:47.270 му донесе 6-и за тази година и 7-а поред полпозишън след последния старт за миналата година във Валенсия. Отлично време постигна и Яноне, който на тренировките постави нов рекорд за най-висока скорост 349,6 км/ч., а сега изостана на 0.18 сек. от Маркес. Това е първият му старт от първа редица след като в две поредни състезания Яноне не успя да финишира. Лоренцо се нареди на първа редица, като изостана на четвърт секунда от Маркес (0,251 сек.)

Дани Педроса (Repsol Honda) запази рекорда си за първа позиция на Муджело от миналата година – 1:47.157, а сега остана 4-и на 0.314 сек. от съотборника си. Голяма катастрофа направи Пол Еспаргаро в края на сесията, но преди това пилотът на Monster Yamaha Tech3 бе завъртял добър тур и бе 5-и на 0,342 сек. Шести стана Кал Кръчлоу, като бе по-бърз от съотборника си Андреа Довициозо, който даде  8-о време. Преди него на 3-а редица се надери Брадли Смит (Monster Yamaha Tech3), а Щефан Брадъл (LCR Honda MotoGP) остана 9-и. Тримата са на 0,5 сек. от времето на Маркес.

Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP) не даде резултат на Q2 и се квалифицира 10-и за своята Гран При номер 300. Алваро Баутиста (GO&FUN Honda Gresini) и Алекс Еспаргаро (NGM Forward Racing) се класираха на 11-а и 12-а позиция.