Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Вървим чудесно, в квалификацията колата бе страхотна за каране (обновена)

Верстапен: Вървим чудесно, в квалификацията колата бе страхотна за каране (обновена)

1552
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели първата позиция за Гран при на Щирия и донесе втори пореден полпозишън на екипа си Ред Бул за сезон 2021 във Формула 1. Това е трети успех в квалификация за нидерландския пилот тази година.

„Справянето с трафика в последните няколко завоя, за да направя чиста обиколка, не беше лесно. Но в крайна сметка първата бърза обиколка в Q3 се оказа достатъчно добра. Много съм щастлив да съм на полпозишън у дома. Страхотно е болид на Ред Бул да е на първа позиция.“

„Вървим чудесно през целия уикенд. В квалификацията колата бе страхотна за каране“, коментира Верстапен

„Един поглед към пистата показва, че няма много завои, но наличните са доста трудни. Дори в първи, кривите на втори и трети, изкачването и после спирането надолу за четвърти… Определено е къса конфигурация, но е трудно да направиш добра обиколка тук. Сигурен съм, че утре битката ще е отново много близка. Надявам се да е интересно като във Франция.“

Серхио Перес премина Q2 със софт. Той се надява представянето му в утрешната надпревара да е по-добро от това в квалификацията.

„В първата част на квалификацията бях доста назад и се наложи да използвам втори комплект гуми. Заради това трябваше да помислим за стратегията. Накрая направих нелоша обиколка с карани гуми, но тази с нови не се получи. Бяха студени и загубих време в първи завой. Мисля, че второто място бе възможно, но не ми се удаде да напасна всичко в точния момент. Състезанието утре е дълго и ще имам шанс да се боря. Не съм планирал да преминавам Q2 с медиум. Смятаме, че стратегията при старт със софт е по-бърз. Да видим какво ни чака“, заяви Перес.