Начало Други Ново начало за Signatech-Alpine

Ново начало за Signatech-Alpine

37
0

Петото място за Signatech-Alpine в 4 часа на Силвърстоун позволи на Signatech-Alpine да започне сезона с ценни точки в актива си.

За Имола, където Alpine A450 постигна първото си класиране на подиума през 2013, екипът си е поставил няколко цели.

Ще е важно да постигнем топ резултат през останалата част от Европейските Льо Ман Серии – каза Филип Сино, шеф на отбора на Signatech-Alpine. – Това ще е целта ни, когато започне свободната тренировка. Едновременно с това Имола ще е генерална репетиция за нас преди Льо Ман. Трябва да направим така, че целият технически екип и пилотите да функционират добре заедно, като италианското състезание ще ни даде шанс да пробваме и новите ни гуми.Заради липсата на време да намерим решение с Michelin в рамките на строгите правила на ELMS, както и заради нашия ангажимент да играем водеща роля в шампионата, който е от само пет кръга, ще се състезаваме с гуми Dunlop след „Имола“, независимо че сме напълно наясно с професионализма на Michelin и скоростта на реакция. Вече сме печелили състезания и титли с Dunlop гуми, така че това е положителен момент.

Нелсон Панчиатичи, който завърши в Топ 3 миналата година на Имола, има добри предварителни познания за пистата, макар да знае, че трафикът може да е проблем при стартова решетка от 39 автомобила на дългото 4,9 км трасе:

Справянето с трафика ще е един от ключовите моменти, защото може да не получим шанса за една чиста бърза обиколка през целия уикенд. Целта е да сме конкурентни в квалификацията, след това да сме постоянни в състезанието. Завършване на подиума ще е чудесно. Във всеки случай се нуждаем от точки за European Le Mans Series и това ще подсили увереността ни преди Льо Ман.

Имола е от любимите писти на Пол-Луп Шатин, който спечели победата в клас LM PC тук през 2013:

Имола е прекрасна писта и това ще е ключово състезание за Signatech-Alpine. Трябва да завършим в зоната на големите точки, за да запазим шансовете ни за шампионата. Също така ще гледаме да се уверим, че всичко пасва преди Льо Ман. Имаме шанс за качване на подиума и съм сигурен, че можем да се борим за победата.

След Имола Signatech-Alpine ще фокусира енергията си изцяло върху 24 часа на Льо Ман, където ще участва с един автомобил.