Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц няма да напуска Торо Росо, заяви Хорнер

Сайнц няма да напуска Торо Росо, заяви Хорнер

24
0
Сайнц

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че Карлсо Сайнц няма да напуска Торо Росо и ще остане в малкия отбор на Дитрих Матешиц и през следващия сезон. Наскоро испанецът каза, че едва ли ще бъде в Торо Росо и през 2018 г., като в момента кара своя 3-и сезона в екипа от Фаенца.

Сайнц иска да премине в големия отбор на Ред Бул и да се бори за подиуми и победи, но по думите на Хорнер там местата за догодина са заети от Верстапен и Рикиардо, които имат договори и няма да напускат.

„Активирахме опцията, която има в договора му да остане в тима и догодина. И съответно той има контракт с нас, заяви Хорнер пред Sky Sports. – Имаме възможността да го задържим както за следващата, така и за по-следващата година. Така че той ще е в Торо Росо през 2018 г.

Не знам къде той си мисли, че ще бъде. Договорите са ясни. Карлос трябва да помни, че получи възможност да бъде във Формула 1, защото Ред Бул инвестира много в него в по-ниските категории. Малко е подвеждащо той да прави подобни коментари.“

Хорхер отхвърли възможността Сайнц да премине в Рено: „Не мога да се представя такъв сценарий, каза Кристиан. – Торо Росо е пред Рено в момента и върши добра работа като отбор. Няма да има смисъл да дават Карлос на друг отбор.“