Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Помислих, че в екипа имат друга информация, Волф: Решението за интермедиите...

Хамилтън: Помислих, че в екипа имат друга информация, Волф: Решението за интермедиите бе 100% правилно

10678
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън поведе в началото на Гран при на Унгария, но състезанието бе спряно заради катастрофи. Рейс контролът обяви, че второто потегляне ще е от място. Всички пилоти освен него обаче минаха през бокса в края на загряващата обиколка. Хамилтън бе абсолютно сам на грида и тръгна с гуми интермедия, които смени веднага след това със сухи. Излезе последен в колоната и от там успя да достигне подиума.

„Обяснявах на отбора какво е състоянието на пистата през (загряващата) обиколка, но те заявиха, че идва дъжд. Помислих, че имат друга информация и тогава видях всички да влизат (в пита)“, разясни Хамилтън.

„Днес определено бе трудно. Все си усложняваме сами живота… Истинска лудост е, че бях сам на грида за рестарта, но такива неща се случват и трябва да си вземем поука от тях. Дадох всичко от себе си и накрая нищо не ми бе останало.“

„Огромни поздравления за Алпин и за [Естебан] Окон. Той е истинска звезда от известно време и съм наистина много щастлив за него. Страхотно е също така, че Астън Мартин са на подиума – най-добрият им резултат досега. Със сигурност ще постигнат още много“, допълни седемкратният световен шампион.

След състезанието Хамилтън отиде в медицинския център за преглед, тъй като се бе оплакал от умора и лек световъртеж. Той пропусна интервютата за телевизиите, но присъства на пресконференцията.

Междувременно Тото Волф заяви, че решението Хамилтън да бъде оставен с интермедии е „100% правилно“

„Според мен беше 100% правилно решение и заставам зад него“, каза Волф. „В крайна сметка трябва да прецениш дали е достатъчно сухо или не и си мислех, че може би след обиколка ще изсъхне така, както се случи малко по-рано. Трябва да приемем, че изходът от ситуацията не бе приятен, но решението бе правилно.“

„Люис трябваше да отиде до медицинския център – навън бе страшно горещо и видяхте какво състезание имаше. Направи куп изпреварвания, това е изтощаващо. По-добре да сме сигурни, отколкото да съжаляваме“, допълни шефът на Мерцедес.