Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Найджъл Степни е загинал при катастрофа

Найджъл Степни е загинал при катастрофа

156
0
Найджъл Степни

Бившият главен механик на Ферари Найджъл Степни е загинал при пътнотранспортно рано сутринта в петък.

56-годишният британец е претърпял катастрофа в Кент. В изявление на местната полиция се казва, че се води разследване за причините за инцидента. Степни е бил ударен от камион в 1:28 часа след полунощ.

Степни бе в центъра на скандала през 2007 г. с намерените технически документи на Ферари у тогавашния главен конструктор на Макларън Майк Кахлън.

По време на кариерата си във Формула 1 Степни работи в Шедоу, Лотус, Бенетон и Ферари. Той напусна след скандала през 2007-ма, като работеше със спортни автомобили. От 2010 г. бе част от екипа на JRM, чийто собственик Джеймс Ръмзи почете паметта на британеца:

Найджъл бе сериозен човек, винаги търсеше съвършенство. Нямаше да постигнем последните си успехи без неговия опит и ръководство. Извън пистата бе фокусиран в работата и любящ баща в семейството си. Всички в JRM научиха страшно много от Найджъл в четирите кратки години, през които той бе с нас. Смъртта му шокира всички ни. Ще ни липсва и изказваме искрените си съболезнования на семейството и приятелите му.