Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де Силвестро направи първи тест със Заубер

Де Силвестро направи първи тест със Заубер

55
0
Симона де Силвестро

Симона де Силвестро направи първи тест с екипа на Заубер. Тя кара на тест пистата на Ферари Фиорано, като направи общо 112 обиколки в Зауер С31 (без KERS и със специални гуми от Пирели, уточниха от екипа).

Швейцарката имаше възможност да се запознае със спецификата на болид от Формула 1 и с работата на колата. Тя подобряваше постоянно времето си през деня. Времето бе облачно, но не заваля.

Тест инженерът Пол Ръсел обясни, че сутринта Симона е правила само излизания за запознаване с автомобила.

Тя поддържаше прилично темпо, внимателно търсеше лимитите. След това направи няколко кратки серии. Преди обедната почивка имаше обиколки с нови гуми. В първата част от програмата постигнахме повече от планираното. След това Симона продължи късите серии, което ни даде време да прегледаме данните и да дискутираме нещата, така че тя да разбере по-добре колата. Направихме и някои промени по настройките. В края на деня използвахме няколко комплекта нови гуми, а това винаги е интересно за младите пилоти, защото чрез тях могат да усетят колко повече са в състояние да натискат. Симона свърши добра работа днес. От самото начало бе ясно, че е опитна състезателка. Бе наистина добър старт и не бихме могли да искаме повече – допълни Ръсел.

Самата Де Силвестро призна, че дебютът зад волана на болид от Формула 1 е нещо определено специално, но самата тя не се чувствала прекалено нервна сутринта.

Повече се фокусирах върху това каква ще е работата ми. Едва след първата опознаваща обиколка осъзнах, че това е първият ми тур в F1 болид. Останах най-впечатлена от аеродинамичното притискане и спирането. В първата обиколка спирачките бяха студени, но дори тогава усещането бе различно от всичко, което съм изпитвала досега. Страничните сили са значително по-високи в сравнение с тези от Индикар. Като цяло съм доволна от първия си ден. Концентрирах се основно върху това да разбера гумите и как да извлека максимума от тях. С всяко излизане научавах все повече неща. Накрая чувствах, че има повече потенциал и разбирам как бих могла да го използвам – допълни Симона.

Тя каза още, че физически се чувства добре, което се дължи на подготовката й от последните месеци.

Утре Де Силвестро ще продължи работата си на Фиорано.