Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: В F1 има 10-12 изключителни таланти, при останалите качеството не е...

Хюлкенберг: В F1 има 10-12 изключителни таланти, при останалите качеството не е толкова добро, колкото беше

2624
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг; снимка: Индикар

Във Формула 1 има група от 10-12 изключително талантливи пилоти, но останалите нямат толкова добри качества, с каквито са се отличавали състезателите от втората половина на колоната в миналото, смята Нико Хюлкенберг. Германецът, който държи рекорда за най-много F1 надпревари без подиум – 179, сподели пред Моторспорт, че за това положение има много фактори.

„Ситуацията във Формула 1 в момента е доста интересна като цяло. Според мен най-силните 10, може би 12 пилоти са наистина състезатели с изключителен талант, истински първокласни пилоти. При останалите качеството не е толкова добро, колкото беше преди“, обясни Хюлкенберг

„За това има много фактори. От моята гледна точка ситуацията е малко тъжна и разочароваща, но това е положението.“

34-годишният немски пилот спомена неколкократно през годината, че ако не успее да намери титулярно място за догодина във Формула 1, то вратите на Гран при реално ще са затворени за него. След като не постигна тази си цел, той се преориентира и вече направи тест с Ероу Макларън SP в Алабама на Барбър Моторспорт Парк. В Астън Мартин са наясно, че има вероятност да се наложи да си намерят нов резервен състезател за сезон 2022.

„Мисля, че първо ще изчакаме да видим дали Нико все пак ще отиде в Индикар, ще обсъдим въпроса с него и тогава ще решим“, посочи шефът на екипа от Силвърстоун Отмар Шафнауер.

Самият Хюлкенберг не изпитва съжаление за нищо през кариерата си

„Винаги е имало какво да свършиш по-добре, но да се вглеждаш ретроспективно в кариерата си… Не ми е в характера да се вторачвам толкова. Естествено, че определени неща съм можел да ги направя по друг начин. Особено в началото на кариерата ми. Но всичко е приключило. Взел съм си поука. Така че не изпитвам някакво съжаление. Изкарах си наистина добре“, каза още Хюлкенберг.