Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг дава съвети на Верстапен как да победи Хамилтън

Розберг дава съвети на Верстапен как да победи Хамилтън

2238
0
Нико Розберг
снимка: Мерцедес

Нико Розберг е дал няколко съвета на Макс Верстапен за това как да се пребори с Люис Хамилтън за световната титла. Германецът победи Люис през 2016 и сложи край на своята кариера. След като вече говори за умствените и физически усилия, които са необходими за постигането на този подвиг, Нико обясни къде Макс може да вземе преимущество по време на борбата за короната. 

Преди последните две състезания за сезона, Розберг даде да се разбере, че Верстапен трябва да бъде готов да премине в режим „пълна атака“.

„Трябва да се възползвате, когато Люис има своите слаби фази, загуби мотивацията си и ума си. Тогава правете пълна атака. С други думи трябва да спечелите възможно най-големия брой точки. Никога не трябва да отписвате Хамилтън, защото той винаги се връща. Всеки път, когато го видя да печели ми става по-ясно защо ми беше толкова трудно да го победа“, сподели Розберг.

Попитан кого от двамата претенденти подкрепя, германецът даде съвет на Хамилтън за нещо, което би било осма световна титла. Също така подчерта, че шампионатът е все още напълно отворен.

„Сензационно е близо. Емоционално залагам на Люис. Неговият опит говори вместо него“.

Обсъждайки качествата на Верстапен, бившият пилот на Мерцедес заяви:

„Макс е настина супер силен. Психическата сила е от съществено значение в дуел като този. Със сигурност не му е лесно, защото за пръв път е в такава ситуация и се изправя срещу най-успешния пилот от F1 за всички времена. В това отношение той вече заслужава най-голямото уважение“, завърши Нико Розберг.