Начало Moto News Официално – Ducati влизат в клас Open през 2014 г.

Официално – Ducati влизат в клас Open през 2014 г.

97
0

Пилотите на Ducati Team Кал Кръчлоу и Андреа Довициозо, ще се състезават през 2014 г. в MotoGP в клас Open със своите машини Desmosedici. От Ducati вярват, че категорията Open ще им даде повече свобода през този сезон да могат да развият мотоциклетите си и да ги направят по конкурентни.

През сезон 2014 всички мотоциклети, независимо дали са Factory или Open, ще използват един и същ Magneti Marelli ECU. Вариантът Open обаче включва използването на стандартен софтуер.  Ducati внимателно разгледаха двата варианта и в базата на тима в Болоня решиха, че тимът може да продължи с развитието на мотоциклета и двигателя само клас Open. Последните тестове на пистата Сепанг от Кръчлоу и Довициозо дадоха положителни отзиви на инженерите на Ducati. Последната дата, в която трябваше да се реши дали байковете Desmosedici GP14 да карат в клас Open бе днес. Другият пилот, който има договор с Ducati – Андреа Яноне, от сателитния тим Pramac Racing, ще използва същия мотоциклет както и пилотите от заводския тим на Ducati.

Генералният мениджър на Ducati Corse Луиджи Далина коментира: Ние внимателно проучихме новите технически правила и решението ни бе, че вариантът Open е най-интересният за Ducati в сегашната ситуация. Тази година ние трябва да продължим да развиваме мотоциклетите през целия сезон, за да подобрим конкурентоспособността на машините ни. Затова опцията за клас Factory изглежда твърде рестриктивна за нашите нужди. Ние сме уверени, че пакетът на електрониката, предоставена от Magneti Marelli и DORNA, е с много добро качество и ще даде възможност за правилно управление на всички основни функции на моторите.