Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари със 75 к.с. по-ниска мощност от Мерцедес?

Ферари със 75 к.с. по-ниска мощност от Мерцедес?

53
0
Фернандо Алонсо

75 к.с. по-ниска била мощността на Ферари спрямо тази на Мерцедес, твърди Андрю Бенсън от ВВС. Той се позовава на висш ръководен кадър от Скудерията.

Формата на Ферари бе трудна за разчитане досега. Те периодично излизаха в челото на класирането. Състезателната симулация, направена от Фернандо Алонсо на първия тест в Бахрейн изглеждаше прилично в сравнение с правещия същото едновременно с него Нико Розберг, доколкото може да се прецени. Висш ръководен кадър от Ферари обаче разкри тази седмица, че в Скудерията вярват, че техният двигател е с около 75 к.с. по-слаб от този на Мерцедес и те не разбират как съперниците им извличат подобна мощност, оставайки в границите на ограниченията за горивото, въведени тази година. Това не е особено приятно за Алонсо и Кими Райконен – написа Бенсън в коментар в началото на тестовия ден в Бахрейн днес.

Ферари планираха да изпробват най-новите си компоненти по време на втората сесия изпитания на пистата Сахир. Инженерният директор Пат Фрай обясни, че отборът има малко да наваксва с програмата си заради забавянето с Кими поради проблем с телеметрията миналата седмица, но това не е твърде голям проблем.

Райконен пък коментира, че не е сигурен каква е скоростта на Ферари F14 T и къде се намира болидът като темпо спрямо съперниците си.

Не сме толкова впечатляващи в един бърз тур и ще видим точно къде сме в Австралия, на първото състезание. От гледна точка на издръжливостта нещата са наред, но по отношение на скорост не знам къде сме – обясни финландецът.