Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сузи Волф ще кара в две свободни тренировки през F1 уикенди този...

Сузи Волф ще кара в две свободни тренировки през F1 уикенди този сезон

30
0
Сузи Волф

Сузи Волф ще стане първата жена от 22 години насам, която ще участва в официална сесия от Формула 1.

Съпругата на спортния директор на Мерцедес Тото Волф остава развоен пилот на Уилямс и ще кара в две свободни петъчни тренировки като част от разширената си програма.

Благодарна съм за подкрепата и вярата, която Уилямс продължават да имат в мен. 2014 г. обещава да е важен момент в кариерата ми. Отговорностите ми в отбора постоянно нарастваха, след като се доказах и кулминацията им бе възможността да тествам колата на Силвърстоун, както и да направя аероизпитания на права миналия сезон. Да участвам в свободни тренировки през състезателен уикенд, както и още пълни тестови дни през годината е голяма стъпка и нямам търпение да седна зад волана на FW36. Това ще е невероятна възможност да продължа да помагам на отбора – коментира тя.

Сузи Волф се присъедини към Уилямс през април 2012 г., като преди това изкара седем сезона в немския шампионат за туристически автомобили (DTM). Тя ще продължи да работи и в симулатора на отбора от Гроув.

Сузи се превърна в ценен член на екипа ни и през 2014 г. ще има още повече отговорности, докато ние търсим значително подобрение в представянето си – допълни техническият шеф Пат Саймъндс. – Тя демонстрира истински талант за развитие на болида и дава много добра обратна информация на инженерите. Подобни качества ще са ключови този сезон, когато екипът трябва бързо да разбере и овладее новия си автомобил.

Смята се, че Сузи ще кара в свободните петъчни тренировки за Гран при на Великобритания и Германия.

Последната жена, участвала в официална сесия от Формула 1 пък, е Джована Амати – тя не успява да класира своя Брабам-Джуд на грида за Гран при на Австралия през 1992 г.