Начало Картинг Успехи за Юруков и Николов в шестия кръг на Лаута

Успехи за Юруков и Николов в шестия кръг на Лаута

205
0
снимки: Петър Георгиев

Миналата неделя (27 февруари) се проведе шестият последен кръг от редовния сезон на Зимния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. При променливо време и много добра организация пилотите водиха здрави битки и показаха майсторство.

Състезателите както обикновено бяха разделени в 2 категории – Junior (до 14 години) и Sprint (над 14 г). Общо 10 пилоти взеха участие в надпреварата при големите.

Победител при батковците стана Симеон Юруков, който беше 4-и във финала, но с много силен суперфинал и победата там си осигури първото място в общото класиране за кръга.

Подиумът в клас Sprint Cup

Победителят от финала Атанас Милинич остана 3-и в суперфинала и така зае 2-ата позиция на Лаута. Мартин Манолов бе едва 9-и в първата надпревара, но във втората стигна до 2-ото място. Той направи и най-бързата обиколка и стана 3-и в общото подреждане, пред Костадинов, Гърков и Маринов с равни точки.

В клас Junior 6 деца се пребориха за място на стълбичката. В първия манш пистата беше влажна, но в следващите два децата караха на мокро трасе. Въпреки трудните условия, малчуганите се справиха отлично и почти нямаше завъртания и инциденти.

Призьорите в категория Junior

Отново над всички бе Виктор Николов, който спечели полуфинала и финала. В суперфинала той остана 2-и, а първи с великолепно каране на мокро се отличи Цветелин Цонев. Това му осигури 2-ата позиция в генералното класиране за кръга след две 3-и места в първите два манша.

Втори в първите 2 състезания бе Габриел Александров, но в последното се смъкна 4-и и така за него остана последното място на подиума. Топ 5 допълниха Петър Шингов и Никола Георгиев. Големият финал на Зимния любителски шампионат на Лаута ще се проведе на 20 март.