Начало Избрани Верстапен най-бърз във финалния ден от изпитанията в Бахрейн

Верстапен най-бърз във финалния ден от изпитанията в Бахрейн

5488
0
Maкс Верстапен
Maкс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Mакс Верстапен бе най-бърз във финалния ден от предсезонните изпитания на пистата Сахир в Бахрейн. Пилотът на Ред Бул и настоящ световен шампион записа най-доброто време за 1:31.720 мин. с гуми C5. Втори в подреждането бе Mик Шумахер с Хаас (С4). Трети финишира Шарл Льоклер от тима на Ферари (C4), а топ 5 бе допълнен от състезателя на Алпин Фернандо Алонсо  (С) и Джордж Ръсел с Мерцедес (С5).

Като цяло денят бе по-спокоен в сравнение с петък. Единствено завъртане на Мик Шумахер и спиране на Валтери Ботас предизвикаха кратки спирания на сесията.

Първи на пистата излезе Валтери Ботас. Пилотът на Алфа Ромео бе с най-твърдия тим гуми на Пирели С1. Aлекс Албон имаше интересна червена аеро боя върху своя Уилямс.

Шефът на Ферари Матия Биното смята, че добрата издръжливост ще е приоритет в първото състезание. Според него ако автомобилът подскача твърде много, има голяма вероятност пилотите да не завършат надпреварата. В същото време Андреас Зайдл заяви, че Макларън няма да може да разреши проблема със спирачките до края на тази седмица. Германецът се надява това да се случи преди първия старт, който е следващата седмица. В момента Норис няма възможност да прави дълги пробези поради прекалено голямо прегряване на спирачните дискове.

Малко повече от 90 минути след старта на последния ден тестове, Макс Верстапен записа най-бързата обиколка. Пилотът на Ред Бул закова хронометъра на 1:32.645.

Постепенно изстиване на трасето позволи на състезателите да подобряват своите времена. Макс Верстапен и Серхио Перес бяха на първите две позиции, следвани от Себастиан Фетел, Гуаню Жу и Шарл Льоклер.

След изминаването на два часа и преминаване към изкуствено осветление на пистата в Бахрейн, Шарл Льоклер се появи с нов комплект гуми С4 в опит да измести Верстапен от първото място. Пилотът на Ферари излезе начело с време от 1:32.415.

До края на сесията Валтери Ботас спря на трасето и предизвика второ спиране на сесията. По този начин Алфа Ромео трябваше да приключи преждевременно участието си в тестовете.

В последните минути Макс Верстапен отново се появи на пистата с гуми С5. Световният шампион и състезател на Ред Бул записа най-добрата обиколка за 1:31.720.

Пилотът на Хаас Мик Шумахер успя да даде второ време в допълнителния един час, който бе отпуснат на американския тим.