Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул са дори малко изненадани от скоростта си

В Ред Бул са дори малко изненадани от скоростта си

38
0
Люис Хамилтън

Пилотите на Ред Бул, които бяха най-бързи и в двете тренировки за Гран при на Азербайджан, бяха видимо доволни от деня, въпреки че той завърши с контакт с една от бариерите за по-бързия в сесиите Макс Верстапен.

„Честно казано, дори сме малко изненадани от резултата. Но денят бе наистина добър и най-важното може би е, че успяхме да намерим бързо добри настройки, а след това промените за втората тренировка дадоха очаквания резултат”, обясни Даниел Рикиардо.

„Тази година може би пистата пасна по-добре на нашия автомобил, защото новият асфалт – особено в днешния първи ден – бе много хлъзгав и това не позволяваше на Мерцедес и Ферари бързо да развият тяхната скорост. Ние все пак имахме добро притискане и от работата с гумите. Дано и утре резултатът да е като днес, но мисля, че ще е далеч по-трудно.”

Верстапен също бе убеден тази вечер, че Мерцедес и Ферари не са показали пълната си скорост. Той сподели, че едва ли утре резултатът ще е този, но е обнадеждаващо, че Ред Бул са така силни на трасе, на което преди година бяха напълно изгубени.

Холандецът обясни, че днес е работил основно по настройките за неделя и не е бил концентриран в работата в една обиколка, а денят наистина е бил хубав.