Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари няма да изпробва новия под на Имола

Ферари няма да изпробва новия под на Имола

1844
0
Ферари, пит, гараж, бокс, механици
снимка: Спас Генев

Ферари няма да прави тестове на новия под, който подготвя за болида си F1-75, този уикенд на пистата Имола. В Маранело разработват поредица новости с цел елиминиране подскачането на колите си. Шарл Льоклер заяви, че то не го притеснява особено, но феноменът все пак оказва влияние върху представянето на колите. Затова и от Скудерията искат да го премахнат.

Един от вариантите за работа през предстоящия уикенд бе Ферари да изпробва подготвяния нов под

Тази седмица обаче е първото състезание със съботен спринт. Това означава само една тренировка преди квалификацията и от Скудерията са решили, че 60 минути са крайно недостатъчни за необходимата тестова програма. Официалната сесия за определяне местата на стартовата решетка за спринта е в петък следобед. След нея колите влизат в условия на закрит парк.

Освен това времето на Имола ще е променливо и може да вали, което допълнително би затруднило провеждането на изпитания и извличането на полезна информация. Изчисленията и програмата в симулатора показали, че F1-75 има достатъчно потенциал, за да продължи да се бори в челото и в първия си домашен старт. Подробности за болида, който позволи на Ферари отново да мечтае за титли, може да намерите в новия брой на списание ClubS1.

Шарл Льоклер води в генералното класиране след първите три старта и няма търпение да се състезава на Имола. Той обаче предупреди тима да не се натоварва прекалено много

„Работихме невероятно добре през първите три състезателни уикенда от началото на сезона. Искам да продължим така и да не прекаляваме с нищо по време на първото си домашно състезание. Трябва да управляваме очакванията по възможно най-добрия начин“, посочи пилотът на Ферари.

„Мога да си представя какво вълнение е настанало, но не ми се ще да мисля твърде много по въпроса. На твърде ранен етап от сезона сме. Трябва да подходим към Имола така, както и към първите три надпревари. Според мен е страшно важно да не се подлагаме сами на допълнително напрежение, да не се мъчим да предобрим нещата“, допълни той.

Льоклер имаше неприятно изживяване преди състезателния уикенд. Той бе ограбен в понеделник вечер в курорта Виареджо. Представил се за фен човек помолил за снимка със състезателя. След това отнел от Льоклер часовник на стойност 300 000 евро, който на аукциони достигал и цена от милион.