Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер ограбен във Виареджо

Льоклер ограбен във Виареджо

3534
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка Ферари

Шарл Льоклер е бил жертва на обир, съобщиха италиански медии. Звездата на Ферари е бил ограбен във Виареджо, Италия. Крайбрежният град, намиращ се на около 220 км от Имола, където този уикенд ще се проведе четвърти кръг от световния шампионат на Формула 1, е известен курорт.

Според публикации в италиански медии Льоклер е бил заедно с личния си треньор Андреа Ферари. Около 10 часа вечерта в понеделник двамата били спрени на улицата от представил се за фен човек, който помолил за снимка. От Шарл е бил отнет часовник, след което човекът побягнал. Случилото се е регистрирано в полицията, която е пристигнала бързо на мястото. Вече се провежда разследване на обира.

Льоклер не е споменал нищо относно станалото. Андреа Ферари обаче публикува в Инстаграм ядосан коментар.

„От месеци Виа Салватори тъне в пълен мрак. От месеци съобщаваме за това. Е, снощи ни обраха на Виа Салватори. Мислили ли сте рано или късно да оправите уличните лампи? За един приятел питам“, написа треньорът на Шарл Льоклер.

Подобни случаи са рядкост във Формула 1. През миналата година обаче Ландо Норис стана жертва на обир след финала на европейското първенство по футбол в Лондон. Пилотът на Макларън бе нападнат докато отивал към колата си след мача на стадион „Уембли“. На него също му бе откраднат часовник – на стойност около 40 000 паунда.

Екипът на Ферари се подготвя за предстоящата Гран при на Емилия Романя. Състезанието е домашно за прочутия италиански тим. Льоклер води в първенството след две победи и едно второ място в първите три надпревари от сезон 2022.