Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Семейството на Шумахер благодари на лекарския екип

Семейството на Шумахер благодари на лекарския екип

45
0
Михаел Шумахер
снимка: Мирко Щанге

Семейството на Михаел Шумахер направи изявление, в което благодари на лекарския екип, полагащ грижи за седемкратния световен шампион във Формула 1.

Германецът е в интензивното отделение на университетската болница в Гренобъл след падане на ски. Той е с черепно-мозъчна травма. Лекарите дадоха днес пресконференция, на която заявиха, че е твърде рано да правят каквито и да е предвиждания и прогнози за състоянието на бившия пилот.

Бихме искали да благодарим на медицинския екип, които знаем, че правят всичко възможно, за да помогнат на Михаел. Бихме искали да благодарим и на хората от цял свят, изразяващи съчувствието си и изпращащи пожелания за възстановяването му – се казва в изявлението.

Пожелания за възстановяване продължават да бъдат изпращани наистина от цял свят. Световният шампион в F1 за 1992 г. Найджъл Менсъл и бившият съотборник на Шумахер Джони Хърбърт споделиха, че са шокирани от новината и се надяват той да се оправи. Ферари публикуваха съобщение на уебсайта си, гласящо:

Всички във Ферари се тревожат, откакто чухме за инцидента на Михаел Шумахер. Това включва президента Лука ди Монтедземоло, който чрез шефа на тима Стефано Доменикали е в постоянен контакт със семейството и близките на немския шампион. Ди Монтедземоло ги окуражи и предложи подкрепата си в този толкова труден момент, надявайки се скоро да има по-добри новини.

От Мерцедес – последният екип във Формула 1, за който кара Шумахер, заявиха, че той притежава невероятно борбен дух и те му изпращат цялата си сила в тази най-важна в живота му битка.

Бившият пилот Дейвид Култард от своя страна отхвърли предположенията, че инцидентът му се дължи на желанието да търси вълнуващи изживявания след оттеглянето си от спорта.

Ако някой знае как да използва вътрешната си сила и решителност, то за мен не съществува съмнение, че това е Михаел Шумахер. Много хора може би смятат, че автомобилните състезатели са склонни към рискове и търсят вълнения, но Михаел, както и други пилоти, не е такъв. Става дума за откриването лимита на колата и оставане в границите. Защото ако ги надхвърлиш, губиш време. Това са Гран при надпреварите – заяви шотландецът. – Ските статистически са по-опасни от карането на състезателни автомобили или мотори. Хората могат да се молят за него, но трябва да знаят, че той получава най-добрите медицински грижи. А ако някой може да се справи, то това е Шумахер.