Начало Formula E News Мич Еванс триумфира в Джакарта

Мич Еванс триумфира в Джакарта

267
0
Мич Еванс, Ягуар Рейсинг
Мич Еванс, снимка Формула Е

Mич Еванс спечели първото в историята на Формула Е състезание по улиците на индонезийската столица Джакарта. Това бе трети успех за пилота на Ягуар Рейсинг от началото на тазгодишната кампания в електрическия шампионат. Преди това той спечели двете надпревари по улиците на Рим. Втори завърши стартиралият от полпозишън Жан-Ерик Верн (DS Techeetah). Трети остана Едоардо Мортара от екипа на Вентури.

Еванс се вмъкна между състезателите на DS Techeetah на  още в началото на надпреварата в Джакарта. Новозеландецът подпомогнат от тежкото блокиране на Антонио Феликс да Коща в 4-тата обиколка. Състезателният инженер на португалския пилот му каза да коригира баланса на спирачките след тази неточност. Междувременно на пистата излезе кола за сигурност заради колелото на Оливър Роуланд, което се откъсна от неговия автомобил.

Тази маневра вкара Еванс в битка за победата с Верн. Двамата си размениха местата, когато активираха своите атакуващи режими. Зад тях Едоардо Мортара успя да спечели няколко позиции. Пилотът на Вентури избра да използва допълнителната електрическа мощност в по-късен етап от еПри на Джакарта.

Докато Еванс се опитваше да притесни Верн, той успя да използва втория си режим на атака без да загуби позиция. След това притиска французина и го изпревари в заключителния етап от състезанието в Джакарта. Междувременно световният шампион Ник де Врийс отпадна след като имаше контакт с Андре Лотерер.

В крайна сметка Мич Еванс успя да триумфира на новата улична писта в Индонезия и записа трети успех от началото на тазгодишната кампания. Подиумът бе допълнен от Верн и Мортара.

Четвърти финишира другият пилот на DS Techeetah Антонио Феликс да Коща. Петото място отиде при Щофел Вандоорн с Мерцедес, следван от Джейк Денис (Андрети) и Лукас ди Гради (Вентури). Последните позиции в зоната на точките бяха заети от Паскал Верлайн (Порше), Сам Бърд (Ягуар Рейсинг) и Себастиен Буеми (Нисан).