Начало Formula E News Формула Е разкри оформлението на пистата в Джакарта

Формула Е разкри оформлението на пистата в Джакарта

116
0
Формула Е 2022
снимка, Формула Е

Формула Е разкри оформлението на новата улична писта в Джакарта. Пилотите и отборите от електрическия шампионат очакват неравна настилка, която ще съчетава елементи, напомнящи на пистите на в Ню Йорк и Валенсия.

Пистата с дължина 2.4 км и се намира в курортната зона Аncol. Тя е разположена северно от индонезийската столица, която построена съвсем наскоро. Веригата замени първоначалните планове за състезание на историческия площад Мердека в центъра на Джакарта.

Проектът включваше каране около свещения паметник на Монас. В крайна сметка градските власти отхвърлиха предложенията в началото на 2020 г. ,главно поради нарушаването и смущаването на оживения район, който е заобиколен от правителствени сгради.

Комбинацията първо политически, а след това и пандемични проблеми провали плановете за провеждане на състезанието през 2020 и 2021 г. Така вниманието на Формула Е се насочи към курортната зона Ancol която предлага подобен релеф и местоположение на еднократната еПри на Саня. Надпреварата на остров Хайнан се проведе през март 2019 г. и бе спечелена от пилота на DS Techeetah Жан-Ерик Верн.

Потвърждението за местоположението в курортното селища беше дадено по-рано тази година. Първоначално Формула Е посочи датата 4 юни като дата за провеждане на състезанието. Тя присъстваше както в предварителния, така и в официалния календар на Формула Е за тази година.

Новата писта в Джакарта е изградена от нулата. Първите подготвителни инженерни работи по полагането на трасето са извършени едва през февруари.

Първите блокове на трасето бяха положени миналия месец. Завършването на пистата за хомологация ще стане едва следващата седмица, когато отборите пристигнат в страната. Състезателният директор на ФИА Скот Елкинс и делегация от ръководители на Формула Е и ФИА посетиха обекта през март.

Самото трасе ще има някои вълнички, особено в района на завой номер 7, и според някои от тези, които вече са получили официалните карти на трасето, управлявани от ФИА, на места ще бъде неравна. Транспондерите в зоната за атака ще бъдат разположени от външната страна на завой 16.

Автомобилите от Формула Е пристигнаха с въздушен транспорт в Джакарта през уикенда и се съхраняват на националния стадион, преди да бъдат транспортирани до Ancоl тази седмица.

По-рано този месец изданието The Race разкри, че Формула Е е проучила възможността за провеждане на двойно състезание в Джакарта в допълнение към заместващото състезание в Маракеш в началото на юли, за да може шампионатът да се състои от 17 състезания.

Самото трасе ще има някои така нареченивълнички“, особено в района на завой номер 6. Според някои официални лица, които вече са получили официалните карти на трасето, управлявани от ФИА, на места пистата в Джакарта ще бъде неравна. Транспондерите в зоната за атака ще бъдат разположени от външната страна на 16-ти завой.

По-рано този месец изданието The Race разкри, че Формула Е е проучила възможността за провеждане на двойно състезание в Джакарта. То трябва да бъде в допълнение към заместващото състезание в Маракеш в началото на юли. Така електрическият шампионат е трябвало да има общо 17 състезания.