Начало Top Moto News WSBK: Джейк Гание ще участва в Портимао

WSBK: Джейк Гание ще участва в Портимао

160
0
Джейк Гание. Ямаха
Джейк Гание, снимка Ямаха

Джейк Гание ще се завърне в световния Супербайк шампионат (WSBK). Американецът ще участва с уалйдкард в уикенда на пистата край Портимао. Настоящият шампион в Мото Америка ще кара мотор на Ямаха за отбора на Attack Performance.

Гание има опит в WSBK. 29-годишният американец се състезаваше за отбора на Хонда в периода 2017-2018 г. Най-добрите му класирания в шампионата бяха две девети места, записани в САЩ и Катар. След това той решава да се върне в Съединените щати.

Действащият шампион в клас Супербайк в Мото Америка и очаква с нетърпение да се завърне в падока на WSBK като пилот с уайлдкард. Гание отново ще бъде с отбора, с който постигна много успехи във водещия клас на Мото Америка. До момента пилотът от Колорадо има 25 победи в кариерата си в този клас. Американецът спечели короната един уикенд по-рано и счупи много рекорди, включително впечатляваща серия от 15 поредни победи. Гание спечели още една победа в последното състезание за сезона, като по този начин постигна 17 победи от 20 опита.

Тази година той има осем успеха и се намира на втора позиция във временното класиране. Основният му съперник за титлата е бившият пилот от MotoGP Данило Петручи. Италианецът отново кара мотор на Дукати за екипа на Warhorse HSBK Racing Team.

Наистина съм развълнуван от възможността да се наредя на стартовата решетка на WSBK“, каза Гание.

Портимао е наистина страхотна писта. Радвам се да се върна в този шампионат и очаквам с нетърпение това предизвикателството. Не бих могъл да поискам по-добър екип и мотоциклет, така че ще отидем и ще направим най-доброто, на което сме способни. Искам да се насладя на участието си в WSBK.“

„Джейк и екипът сме много развълнувани заради поканата, която получихме. С удоволствие ще се  състезаваме в WSBK в Портимао“, сподели мениджърът на отбора на Attack Performance Ричард Станболи.

Планът ни е да завършим шампионата Мото Америка в Барбър и след това да изпратим мотоциклетите си в Португалия.“

Със сигурност ще бъде предизвикателство. Когато в миналото сме участвали с уайлдкард, независимо дали става дума за WSBK или MotoGP, сме научили много и сме се подобрили като отбор. За щастие Джейк има опит в световния Супербайк и познава пистата край Портимао. В допълнение ще получим техническа помощ от партньорите ни Ямаха Европа.“

Бих искал също така да благодаря на Пирели за помощта и техническата подкрепа, която ще окажат в това начинание. Целта ни е да покажем добро шоу и да накараме феновете ни да се гордеят с нас“, завърши американецът.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Yamaha Racing (@yamaharacingcomofficial)

Гание е поредният пилот, който кара с уалдкард в WSBK през този сезон. Други известни имена, които участваха в шампионата тази година бяха действащият шампион в британския Супербайк (BSB) Таран Макензи, както и Питър Хикман. Двамата британци караха мотори на Ямаха и БМВ.