Начало Други DTM: Олсен триумфира в първото състезание в Спа

DTM: Олсен триумфира в първото състезание в Спа

121
0
Денис Олсен, Порше
Денис Олсен, снимка DTM

Денис Олсен триумфира в първия старт на пистата Спа-Франкоршамп. Пилотът на Порше стартира от полпозишън и доминираше през по-голямата част от надпреварата. Това бе първа победа за Олсен в немския автомобилен шампионат DTM. Втори на по-малко от секунда финишира настоящият шампион Максимилиан Гьотц с Мерцедес, а трети остана Томас Прайнинг също с Порше.

Олсен поведе след преминаването на първия завой на пистата Спа. Зад норвежеца се наредиха Ауер, Прайнинг, Гьотц, Вантор и Раст.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от DTM (@dtm.official)

Ауер дишаше във врата на Олсен преди спиранията в бокса. Австриецът спря в осмата обиколка и се опита стратегически да се пребори с пилота на Порше. За нещастие той бе забавен при смяната на гуми и загуби поне още три секунди. Така Олсен отново излезе начело, докато състезателят на Мерцедес трябваше да се справи с Вантоор и Гьотц. Междувременно Прайнинг допусна грешка в участъка Червената вода-Радийон, но успя да хване навреме своя автомобил преди да катастрофира.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от DTM (@dtm.official)

С напредване на първото състезание на Спа Ауер спука гума след излизане от Червената вода-Радийон и отпадна. Така второто място бе заето от Гьотц. В по-задната част на класирането имаше инцидент между Маро Енгел (Мерцедес) и Клеменс Шмид (Ламборгини).

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от DTM (@dtm.official)

Броени обиколки преди финала на първото състезание на Спа заваля лек дъжд в първия сектор. Изненадващата промяна на времето обаче не обърка сметките на Олсен, който грабна първа победа в DTM. До него на подиума се качиха Гьотц и Вантор.

Следващите три позиции бяха заети от пилотите на Ауди Рене Раст, Келвин ван дер Линде и Нико Мюлер. Топ 10 допълниха Фелипе Фрага (Ред Бул AF Corse Ферари), Мирко Бортолоти (Ламборгини), Марко Витман (БМВ) и Ник Касиди (Ред Бул Алфа Таури AF Corse Ферари).