Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Големите неизвестни за Гран при на Корея са времето и сейфти карът,...

Големите неизвестни за Гран при на Корея са времето и сейфти карът, твърдят Пирели

39
0
Люис Хамилтън

Големите неизвестни за Гран при на Корея са какво ще е времето през останалата част от уикенда и дали на пистата ще излиза кола за сигурност в неделя, убедени са в Пирели.

Гумите на италианската компания бяха с очаквано поведение в днешните свободни тренировки на пистата Йонгам. И в двете сесии най-бърз бе Люис Хамилтън (Мерцедес) – сутринта с медиум, а следобед със суперсофт.

И двете тренировки се проведоха при хубаво време, но за останалата част от уикенда прогнозата предвижда смесени условия.

Отборите вече имат доста информация за медиум и суперсофт от Сингапур. Тази писта обаче е напълно различна от предходната – коментира спортният директор на Пирели Пол Хембри. – Тук е доста по-трудно да се разберат процесите на износване при различни количества гориво, а това е особено важно за определянето на стратегии. Пистата бе много мръсна в началото, но това бе очаквано. Въпреки хлъзгавата настилка отборите не страдаха особено от грейнинг и нямаше кой знае какви изненади като цяло. Това позволи на всички да изпълнят предварително начертаните си програми. Разликата между двете смеси е около секунда, като очакваме утре да намалее малко. Големите въпроси обаче засягат времето и колата за сигурност. Очаква се метеорологичните условия да са променливи, а има и доста голяма вероятност на трасето в неделя да се появи сейфти кар, а това може да промени цялата динамика на надпреварата. При такава ситуация е най-добре да разполагаш с колкото се може повече информация, затова работата в свободните тренировки е толкова важна.

Най-дългата серия обиколки с медиум в изпитанията днес бе 26 обиколки, а със суперсофт – 21.