Начало Избрани Алонсо: Времето в Сао Пауло е трудно за прогнозиране

Алонсо: Времето в Сао Пауло е трудно за прогнозиране

583
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо,, снимка Алпин

Фернандо Алонсо се отправя към предпоследния кръг от сезон 2022 в F1. Той ще се проведе на пистата Интерлагос. Пилотът на Алпин има осем подиума на трасето в Сао Пауло, но така и не е стигал до първата позиция. От своя страна френският отбор има един успех на Интерлагос, записан от Рене Арну през далечната 1980 г. Тогава екипът все още се е състезавал под името Рено.

Алонсо приключва престоя си в Алпин след състезанието в Абу Даби. Макар да напуска екипа от Енстън, испанецът ще направи всичко възможно, за да спечели повече точки в борбата за четвъртото място при конструкторите с Макларън.

„В Бразилия винаги има елемент на изненадата. През годишнините тук важи тенденцията за интересни състезания и резултати. Времето в Сао Пауло е трудно за прогнозиране. Поради тази непредсказуемост в миналото сме ставали свидетели на някои абсолютно класически състезания“, сподели Алонсо.

„Вероятно ще видим смесени метеорологични условия по време на квалификациите, спринта и състезанието. Благодарение на различния формат имаме два опита да спечелим точки и да увеличим преднината си пред Макларън преди финала на сезон 2022 в Абу Даби“, добави пилотът на Алпин.

За разлика от Алонсо, Естебан Окон има по-скромни постижения на пистата Интерлагос. Пилотът на Алпин финишира осми в миналогодишното състезание в Бразилия, което бе единственото му класиране в топ 10.

„По принцип от началото на годината подхождам към всеки един уикенд по идентичен начин. Разбира се, този формат принуждава всички отбори да бъдат в най-добрата си форма от самото начало, а не да се подготвят за съботния следобед. Това ми харесва. Тук повече точки за спечелване и обикновено става добро шоу за феновете. Това е последният спринт от сезона, след който предстои състезание в Абу Даби. Знам, че всички в отбора на пистата, както и в двете фабрики дават 110% от себе си, за да завършим сезона на най-високо ниво“, заяви Окон.