Начало Избрани Норис пропуска днешните събития в Сао Пауло

Норис пропуска днешните събития в Сао Пауло

1170
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис пропуска днешните пресконференции в Сао Пауло. Пилотът на Макларън не се чувства добре, заради което няма да се появи в падока до края на деня.

Британецът няма да се появи в медийния ден в Интерлагос, тъй като страда от някаква форма на хранително натравяне. Състезателят на Макларън трябваше да присъства на една от пресконференциите заедно с Естебан Окон, Кевин Магнусен, Ланс Строл и Макс Верстапен.

От британския екип съобщиха в Туитър, че са оптимистично настроени и вярват, че Норис ще се завърне зад волана на MCL36 в петък.

„Ландо се чувства зле заради съмнения за хранително натравяне. Затова днес ще почива в хотела. Очакваме го утре обратно на пистата. Скорошно оздравяване, Ландо!“, се казва в съобщение на Макларън в Туитър.

Допълнително значение ще има и бързото възстановяване в петък. Поради спринтовата надпревара в събота, квалификацията се провежда в петък следобед. После автомобилите са в условията на закрит парк, което не позволява да бъдат извършвани сериозни ремонти и подобрения.

Обикновено отборите имат право да сменят пилотите си само в началото на състезателните уикенди. По време на такива със  спринтови състезания обаче този срок се удължава до началото на втората тренировка. Сесията ще започне в 12:30 ч. местно време (17:30 българско) в събота.

Ако Макларън се нуждае от резервен пилот, може да се възползва от Ник де Врис или Щофел Вандоорн. Нидерландецът замени Алекс Албон на Монца и спечели две точки за британския екип. Това до помогна да си осигури титулярно място в Алфа Таури за следващата година. Въпреки това бившият световен шампион във Формула Е може да се възползва от възможността да замести Норис. Вандоорн пък е бивш пилот на Макларън и бъдеща резерва в Астън Мартин. Белгиецът е настоящият първенец във Формула Е.

Макларън все още не може да се възползва от услугите на Оскар Пиастри. Австралиецът има действащ договор с Алпин до края на 2022 г. и едва ли ще бъде пуснат предсрочно. Не трябва да се забравят всички драми около бъдещето му в F1 през лятото.