Начало Избрани Норис: Надяваме да спечелим няколко допълнителни точки в спринтовата надпревара

Норис: Надяваме да спечелим няколко допълнителни точки в спринтовата надпревара

325
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис е готов за предпоследния старт за сезон 2022 в F1. Пилотът на Макларън ще запише третото си участие в Бразилия. Целта на младия британец е съвсем ясна- да спечели възможно повече точки, които да помогнат на неговия отбор да се пребори за четвъртото място при конструкторите.

Норис финишира в зоната на точките по време на първите си две състезания в Сао Пауло. Състезателят на Макларън бе осми при дебютния си старт през сезон 2019, докато миналата година бе десети.

„Пистата Интерлагос е наистина забавно място за състезание. Смесицата от история и брилянтни фенове създава страхотна атмосфера. Имам добри спомени от Бразилия, тъй като съм завършвал в точките и в двете си участия тук. Сега планът ми е да продължа тази серия“, сподели Норис.

„С оглед на спринта този уикенд, вярвам, че това е чудесна възможност да се изкачим възможно най-високо на стартовата решетка за неделното състезание. Надяваме да спечелим няколко допълнителни точки в спринтовата надпревара. Намираме се в последната част на сезона, така че ще дадем всичко от себе си“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Даниел Рикардо познава много добре пистата Интерлагос. Състезателят на Макларън има пет класирания в зоната на точките в Бразилия. Най-добрият резултат на опитния австралиец е четвърто място през сезон 2018. В допълнение, Рикиардо ще участва в предпоследното си състезание като част от легендарния британски отбор.

„Радвам се отново отида на пистата в Сао Пауло. Публиката там е страхотна, най-вече карнавалните настроения по трасето. Това винаги е толкова забавно. Иначе трасето е страхотно за каране заради промените и наклона. Би трябвало да се получи интересно състезание и добър уикенд за феновете, особено заради спринтовото състезание в събота“, каза Рикиардо.

„Честно казано съм в доста добро настроение след солидния резултат в Мексико. Сега ще се стремим да използваме инерцията, за да спечелим още точки в последните две състезания за тази година“, добави пилотът на Макларън.

Макларън е един от най-успешните конструктори на трасето край Сао Пауло. Екипът от Уокинг има осем успеха на Интерлагос, като последният бе дело на Дженсън Бътън през 2012 г.

„Екипът очаква с нетърпение състезателния уикенд на Аутодромо Хосе Карлос Паче. Пистата е доста интересна, заради наклонените завои, и прочутата комбинация прочутата „Сена S.“ Тук има и няколко вълнообразни участъци. Смятам, че ще е чудесно да видим новите автомобили на пистата и да видим какви възможности за изпреварване ще се появят“, заяви Зайдл.

„Това е и уикенд със спринтова надпревара, което добавя допълнително вълнение за феновете и отборите. Предстоящият рейс уикенд е свързан с някои предизвикателства, за които трябва да се подготвим, като например липсата една тренировка. Трябва да преценим какви резервни части са ни необходими на пистата при повишен риск от повреда. Освен това обаче спринта дава възможност да се спечелят някои важни допълнителни точки. Вярвам, че това трябва да осигури добро забавление за всички, които гледат по трибуните и екраните.“

„Сега ни предстоят последните две състезания за сезона, които отново са едно след друго. Затова трябва да се стегнем и да дадем всичко от себе си, за да завършим на четвърто място при конструкторите“, допълни шефът на Макларън.