Начало Moto News МотоGP: Роси пръв в загрявката

МотоGP: Роси пръв в загрявката

40
0
Валентино Роси

Валентино Роси (Ямаха) бе най-бърз в загрявката на пистата Арагон тази сутрин преди надпреварата там, която е 14-ти кръг от МотоGP. Деветкратният световен шампион изпревари Марк Маркес и Кал Кръчлоу. Пилотът на Хонда ще стартира по-късно днес от полпозишън, а британецът е едва седми на грида.

Направих най-лошата си квалификация на годината – коментира Кръчлоу, на когото му липсваше достатъчно скорост на правите. – Бърках във всяка обиколка. Не бях доволен и от настройките на мотора. Твърде далеч сме от желаната позиция. Ако не бях допуснал толкова грешки в трите си бързи тура, можеше да съм далеч по-напред. В същото време губя по две десети от секундата на правите и трябва да търся начини да ги наваксам в завоите, при това срещу най-добрите пилоти в света. Не съм никак щастлив от скоростта на машината този уикенд.

Темпото на Кал бе малко по-добро в загрявката и той ще хвърли максимум усилия следобед в битката.

В по-малко от 0,1 сек пък се побраха времената на първите трима от сутринта – Маркес е на 0,018, а Кръчлоу – на 0,097 сек от Роси (1:49.180 мин). Дани Педроса с втората Хонда записа четвърто време (+0,152 зад Валентино), а съотборникът на италианеца Хорхе Лоренцо е пети (+0,244).

Топ 10 допълниха Щефан Брадл, Алваро Баутиста, Андреа Довициозо, Брадли Смит и Ники Хейдън.

Сесията премина без големи инциденти. Алекс Еспаргаро и Довициозо имаха излитания от пистата, но без сериозни последствия.