Начало Любопитно Hells Angels: История, членство и традиции

Hells Angels: История, членство и традиции

7000
0
Orange Harley Davidson, Unsplash License

Ако си чувал за Hells Angels, но не си особено запознат с историята на клуба, не се колебай да хвърлиш едно око на нашата статия, в която ти предоставяме редица любопитни факти, свързани с най-прочутия мотоклуб в света.

Ангелите на Ада: Най-прочутия мотоклуб в света

 Ангелите на Ада или по-добре познат като Hells Angels е мотоклуб, който бива сформиран в далечната 1948 година в Калифорния. Името на бандата е добре познато по цял свят и в по-долните редове може да научите малко повече за историята на клуба, хората, които членуват в него, както и някои от специалните традиции следвани от т.нар. Ангели на Ада.

Историята на Hells Angels от самото начало

 Както споменахме по-горе, бандата става реалност през 1948 година. В началото на своето съществуване, броят на членовете с нея е доста ограничен. Всъщност, създаването на клуба става чрез присъединяването на няколко отделни мото клуба, които решават да се „слеят“ и да създадат нещо по-голямо. Според наличната информация, отговорник за създаването на Hells Angels е ветеран от Втората световна война на име Отто Фрийдли.

Няма достатъчно детайли свързани със зараждането на клуба, но се знае, че в началото е имало доста противоречиви мнение относно дейността на бандата. Според някои, членовете на Hells Angels са били просто мъже с изключително свободен дух, постоянно в търсене на нови приключения. Други обаче ги описват като вандали, които се занимават с незаконни дейности. Истината е, че и до днес тези две мнения се сблъскват, когато стане дума за най-популярния мото клуб в световен мащаб.

Какво значи да си част от Hells Angels?

 Да си част от Hells Angels, означава да си напълно отдаден на „братството“. Тези, които предпочитат да прекарват по-голямата част от ежедневието си вкъщи, играейки казино игри ротативки вероятно не биха изразили желание да се присъединят.

Бандата е прочута с това, че хората, които членуват в нея се превръщат в нещо като братя. Все пак, за да стане част от клуба, всеки желаещ трябва да премине през няколко различни по вид теста, за да докаже, че той е достоен да се нарича член на Hells Angels. Следователно, процесът не е никак лесен или кратък. Ако това се случи обаче, новият член става част от едно голямо семейство, за което приоритет са не само истинското семейство, но и всеки един членуващ в групата човек.

Отличителен знак на бандата е числото 81 (осмата буква от английската азбука е H, а първата е A). То може да се види на кожените елеци на всеки един членуващ. Основните цветове използвани при изработката на екипите са винаги черно, червено и бяло. Тези, които не са членове на клуба, имат право да носят т.нар. Support облекла, върху които обикновено е изписано Support 81.

Тъй като има правило всички членове на Hells Angels да карат американски мотори, по-голямата част от членуващите притежават Харли Дейвидсън. Рокерите обикновено слушат рок музика и често организират сбирки на бандата. Важно е да споменем, че при повечето от тях, семействата на членовете нямат право да присъстват. Съпругите и приятелките на мъжете, които са част от клуба са наясно с факта, че техните половинки ще прекарват огромна част от времето си далеч от тях.

Любопитни факти за Hells Angels

 Въпреки че всеки може да бъде Hells Angels Support, не всеки може да стане истински член на бандата. Причината се крие зад това, че клубът има строги изисквания, когато стане дума за нови членове. Например, ако даден човек е бил полицай, той няма право да става член на Hells Angels.

Друга интересна подробност е, че всеки един член приема своя Hells Angels елек изключително сериозно. Участниците в бандата дори отказват да носят дрехата, ако поради някаква причина се наложи да влязат в полицейското управление с цел да не го замърсят.

Стане ли дума за каране, съществува йерархия. Член от Hells Angels бива избран да води колоната и нито един от останалите членове няма право да го изпреварва.

И последният любопитен факт е това, че когато станеш член на Hells Angels, няма връщане назад. Няма как да решиш, че просто вече не искаш да си част от групата. Ако обаче нарушиш някое от основните правила, останалите членове имат право да гласуват за твоето изгонване от клуба.