Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Формата на Розберг доказва колко силен бе Шумахер при завръщането си, обяснява...

Формата на Розберг доказва колко силен бе Шумахер при завръщането си, обяснява Браун

47
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

Представянето и формата на Нико Розберг спрямо съотборника му Люис Хамилтън в Мерцедес доказват колко силен бе Михаел Шумахер при завръщането си във Формула 1, заяви шефът на тима Рос Браун.

Той обясни, че присъствието на пилот като англичанина демонстрира много по-ясно колко силен е Нико и това от своя страна рефлектира положително върху времето на седемкратния световен шампион в тима от Бракли.

Люис е страхотна референция за екипа. Той е великолепен състезател – някой, за когото се знае, че е на най-високо ниво. Според мен в ситуацията с Михаел имаше известен малшанс. Михаел понякога имаше трудни моменти с Нико. Дали е било заради това, че Шумахер не бе толкова добър, колкото преди? Или защото Нико е по-силен, отколкото хората смятат? Според мен всички вече осъзнават, че Розберг е по-добър от общите възприятия – заяви Браун в интервю за Аутоспорт.

Той каза още, че винаги е бил от почитателите на Нико и се е борил упорито за подновяването на договора му. Англичанинът е убеден, че Розберг е в състояние да се състезава с топпилотите в F1.

Чувствам удовлетворение сега, тъй като след идването на Люис хората казват колко силен е Нико, а това ние винаги сме го знаели – допълни Браун.