Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ще имам нужда от помощта на Макс, за да спечеля

Алонсо: Ще имам нужда от помощта на Макс, за да спечеля

3331
0
Фернандо Алонсо, снимка: Любомир Асенов

Асен Стоянов, Монте Карло. Фернандо Алонсо заяви, че ще има нужда от малко помощ от страна на Макс Верстапен, за да може да спечели Гран при на Монако.

Пилотът на Астън Мартин направи страхотна квалификационна обиколка и ще бъде втори на грида в утрешното състезание. Изпреварванията в Монако обаче се изключително трудни. Една от възможностите за Алонсо ще бъде стартът.

„Ние сме добри при стартовете, но тук дистанцията до първия завой е много кратка, коментира испанецът. – Ще се нуждая от малко помощ от Макс. Но не трябва да очакваме винаги колите да завършват състезанието. Днес предприех някои некомфортни рискове, за да съм бърз.

Има шанс да завали утре, но аз предпочитам сухо състезание, за да си осигуря голямо количество точки. Трябва да останем фокусирани и да бъдем бдителни по отношение на стратегията.”

Далеч не така добре се развиха нещата за другия пилот на Астън Мартин – Ланс Строл. Той отпадна още след втората част на квалификацията. По думите му цялата му обиколка в Q2 е била ужасна.

„Загубих половин секунда на завоя Раскас, обясни канадецът. – Не се чувствах добре в колата. Имах лоша подготовка на гумите. Трябва да видим защо се получи така. В 3-ата тренировка нямах проблеми. Те се появиха в квалификацията.”

Освен това Строл е разследван от стюардите на ФИА за това, че пропусна да се яви веднага на кантара в питлейна за претегляне. Това се случи по време на Q2. В екипа му осъзнаха грешката и той бе избутан от механиците си назад, за да бъде колата претеглена.