Начало Други В Ауто GP обмислят вариант да се провеждат отново с WTCC

В Ауто GP обмислят вариант да се провеждат отново с WTCC

62
0
Ауто GP

В шампионата Ауто GP обмислят вариант да се провеждат отново с WTCC (световните серии за туристически автомобили) от следващия сезон.

Двете първенства вървяха заедно през 2012 г., а през миналия сезон Ауто GP намалиха общите надпревари до три. Сега организаторите са представили предложение на отборите. В него броят на състезанията извън Европа е увеличен – календарът остава с 8 старта, но включва Япония, Китай, Аржентина и САЩ.

Сега е ред на екипите да обмислят предложението заедно и да решат дали да го приемат.

Виждаме потенциалните предимства на този календар, както и някои недостатъци. Към сериите определено има повишен интерес от страна на пилотите. Ние трябва да разберем кой е най-добрият начин да привлечем още състезатели – коментира тийм мениджърът на Виртуози Рейсинг Анди Рош.

Отборите ще съобщят мнението си на промоутъра на сериите Енцо Колони преди следващата надпревара на Нюрбургринг. Според тийм мениджъра на Супер Нова Интернешънъл Джон Сиърс повечето екипи вече са съгласни на новия вариант, стига да няма увеличение на бюджетите.

Не съм убеден колко разумно е провеждането на стартове в Аржентина и Япония, ако се наложи да качим разходите от 550 000 – 600 000 евро на 700 000 евро. Но състезание в САЩ например би помогнало за привличането на пилоти от Щатите, където вече има известен интерес. Истина е, че в момента се съревноваваме с Формула Рено 3.5 и GP3 в Европа. От тази гледна точка допълнителни надпревари – извън Стария континент – биха могли да се превърнат в уникална възможност за промоция. Състезание заедно с WTCC би ни осигурило телевизионно отразяване, а това очевидно е нещо добро – добави Сиърс.