Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хелмут Марко отрича, че Ред Бул ще проведат собствен тест

Хелмут Марко отрича, че Ред Бул ще проведат собствен тест

68
0
Хелмут Марко

Ред Бул няма да нарушат спортните правила на Формула 1, провеждайки частен тест като този на Мерцедес, каза съветникът на Ред Бул Хелмут Марко.

Изказването му е в отговор на появилите се слухове в британския вестник The Times, че отборът от Милтън Кийнс ще бойкотира теста за млади пилоти и ще проведе собствени изпитания, заради минималното наказание, което би произлязло от това тяхно действие. За подобен тип тестове отборът на Мерцедес бе наказан със забрана за участие на изпитанията за млади пилоти на Силвърстоун от 17 до 19 юли. Оказа се, че информацията на The Times е дошла от изказване на Хелмут Марко:

Беше просто сарказъм. Исках да покажа, че с подобно отсъждане (на Международния трибунал), рискът може да си струва. Ядосани сме от това, че някои са обявени за виновни по всички показатели и след това им се присъжда наказание, което самите те са предложили.

Съветникът на отбора също така добави, че на теста за млади пилоти екипите трудно биха изпробвали различни настройки:

Разбира се, не бихме нарушили правилата – коментира Марко пред германското издание Sport Bild. – На теста за млади пилоти едва можеш да опиташ нещо, тъй като пилотите зад волана имат много да учат за Формула 1. Мерцедес обаче имаха три дни за тестове с водещите им състезатели. Дори съдиите казаха, че отборът е получил „нечестно спортно предимство”.