Начало Избрани Алфа Ромео планира актуализации на С43 в Монца и Сузука

Алфа Ромео планира актуализации на С43 в Монца и Сузука

377
0
Алфа Ромео С43
снимка, Алфа Ромео

Алфа Ромео планира актуализации на С43 в Монца и Сузука. Отборът от Хинвил се надява да направи крачка напред през втората половина на сезон 2023 в F1. Според Алесандро Алуни Брави, новостите трябва да подобрят представянето на колата с „две-три десети“.

Алфа Ромео изживя една изключително трудна първа половина на сезона. Швейцарците изостават доста сериозно от отбори като Макларън, Алпин и Астън Мартин. Понастоящем Алфа Ромео заема деветото място при конструкторите с актив от 9 точки и води оспорвана борба с Уилямс, Хаас и Алфа Таури

Отборът от Хинвил отбеляза сериозен спад в сравнение с миналата година, когато бяха спечелени много повече точки. Според представителят на Алфа Ромео Алесандро Алуни Брави, резултатите отбелязват слабото представяне, което имаше екипът в по-късната част на сезон 2022.

Алфа Ромео представи пакет с актуализации на Силвърстоун. За съжаление, това така и не помогна на Валтери Ботас и Гуаню Жу да стигнат до зоната на точките. Двамата дори участваха в Q3 на Хунгароринг, но имаха проблеми в състезанието и отново останаха извън топ 10.

„Не можем да сравняваме този сезон с миналия. През миналия сезон достигнахме до шестото място при конструкторите, което беше най-добрият резултат за нашия отбор от десетилетие насам“, сподели Брави.

„Но през втората част на сезона направихме и крачка назад, така че започнахме от тази точка. Борбата е наистина жестока. Знаете, колко малки са разликите в средата на полето, а Астън Мартин направи голяма крачка напред и се бори за първите три позиции в шампионата.“

„Очакваме, че конкуренцията ще бъде все по-голяма през всеки сезон. В F1 всяка година вдигаме летвата по отношение на технологиите и инвестициите. Това в крайна сметка е една непрекъсната битка“, каза още представителят на Алфа Ромео.

Базираният в Хинвил отбор планира две важни актуализации. Брави се надява, че мащабът на предстоящите разработки ще доведе до голямо увеличение на производителността на Алфа Ромео C43.

„Вече имаме план за остатъка от сезона.  Очакваме следващия голям ъпгрейд около Монца, а след това, разбира се, още един важен ъпгрейд около Сузука“, продължи Брави. „Видяхме, че се нуждаем от големи подобрения. Изобщо не е достатъчно да имаме напредък от една десета.“

„Разбира се, когато трябва да се възстановите, трябва да можете да произвеждате подобрения, които ви позволяват да направите значителна стъпка напред, като тази при Макларън. Това не е малко развитие, това не са незначителни печалби за нас. За нас това е въпрос на всеки път, когато въвеждаме актуализация. Вярваме, че тя трябва да ни дава между две и три десети. Това е предизвикателство, защото ако задачата е лесна, всички вече щяха да са я изпълнили“, завърши представителят на Алфа Ромео.