Начало MotoGP News Ринс няма да стартира и в Барселона

Ринс няма да стартира и в Барселона

129
0
Алекс Ринс
Алекс Ринс, снимка LCR

Алекс Ринс няма да стартира и в Гран при на Барселона. Пилотът на LCR Хонда продължава възстановяването си от травма на крака, получена преди малко повече от два месеца. По този начин той няма да вземе участие в състезателния уикенд на пистата Каталуния. Заместник на Ринс отново ще бъде Икер Лекуона.

Ринс счупи лошо десния си крак при катастрофа по време на спринтовото състезание в Италия през юни. Шесткратният победител в MotoGP претърпя две операции на крака. За нещастие, възстановяването му е по-бавно от очакваното, като основният проблем сега е заздравяването на нервите в стъпалото

Ринс не се включи в последните пет надпревари от сезон 2023 в кралския клас. Пилотът на LCR Хонда нямаше заместник в Муджело и Заксенринг. В Нидерландия на мястото на Ринс караше Щефан Брадл. След лятната пауза испанецът е заместван от Икер Лекуона.

Очакванията бяха Ринс да се завърне в предстоящия рейс уикенд в Барселона. За съжаление, състезателят на LCR Хонда не е напълно готов отново да се качи върху своя мотоциклет. Следователно Лекуона отново ще заеме неговото място в тима на Лучо Чекинело. До този момент младият испанец не намира място в зоната на точките. Най-доброто класиране на Лекуона е 16-то място в спринта на Ред Бул Ринг.

„Икер Лекуона ще замести Алекс Ринс в Гран при на Каталуния. Състезателят на LCR Хонда бележи сериозен напредък и ще се появи скоро на пистата. Той обаче ще пропусне Гран при на Каталуня и ще бъде заменен от сънародника си“, се казва в изявление на отбора.

Все още не се знае кога точно Ринс ще се върне на пистата. Има огромна вероятност той да не вземе участие и в Гран при на Сан Марино. Уикендът на пистата „Мизано“ ще се проведе следващата седмица. Пилотите и отборите от MotoGP ще останат на италианското трасе и за последвалите тестове.

Ринс напуска LCR Хонда след края на сезон 2023 в посока Ямаха. Мястото на опитния испанец ще бъде заето от Йохан Зарко. Очакванията са Такааки Накагами да запази мястото си в екипа за още една година.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SENA Europe (@sena_europe)