Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс Гран при Холдингс с нов изпълнителен директор

Уилямс Гран при Холдингс с нов изпълнителен директор

57
0
Уилямс

Майк ОДрискол е новият изпълнителен директор на Уилямс Гран при Холдингс, съобщиха от тима. ОДрискол е бил президент на Астън Мартин, Ягуар, Ленд Роувър в Северна Америка от 2001 до 2007 г. и управляващ директор на Ягуар Карс от 2007 до 2011 г. Той е част от борда на директорите на Уилямс от 2011 г. Тимът обяви, че назначаването на новия изпълнителен директор е с цел той да ръководи дългосрочното бъдеще на екипа.

Майк бе важен член на борда ни от 2011 г. като директор без изпълнителни функции и съм доволен, че ежедневното му участие в компанията драстично ще се увеличи – коментира основателят и шеф на отбора Сър Франк Уилямс. – Тази нова роля ще подсили компанията и ще ни помогне да постигнем целите си на пистата. Майк донася със себе си значителни умения и богат опит. Работейки с Клер, не се съмнявам, че бъдещето на Уилямс е в сигурни ръце.

С тази промяна в управлението Williams F1 Team и Williams Advanced Engineering ще се обединят под обща ръководна структура, като ОДрискол ще работи заедно със заместник-шефа на отбора Клер Уилямс. Също така изпълнителният директор ще оглавява Изпълнителен комитет със задача да докладва на ОДрискол, който от своя страна ще се отчита директно на Сър Франк и борда на директорите на Уилямс Гран при Холдингс.

Това съобщение не е само чудесна новина за компанията, а и допълнително доказателство за изпълнението на нашата дългосрочна стратегия за бизнес успех – каза Клер Уилямс. – Майк донася със себе си уникална смесица от умения и възможности. Също така той е страстен любител на моторните спортове със значителен опит в автомобилната индустрия. Напълно уверена съм, че той може да поведе бизнеса напред, за да достави по-добро представяне както за Williams F1 Team, така и за Williams Advanced Engineering.