Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Днес постигнахме най-добрия възможен резултат

Льоклер: Днес постигнахме най-добрия възможен резултат

1752
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер завърши на четвърто място в днешното състезание в Япония. Пилотът на Ферари се представи прилично и не допусна грешки. Льоклер успя да запази своята позиция, но нямаше шанс да се бори за място на подиума и остана зад Макс Верстапен и двата Макларън-а.

Льоклер направи добър старт и запази мястото си в подреждането. Състезателят от Монако имаше прилично темпо. Това обаче не бе достатъчно, за да притесни Ладно Норис или Оскар Пиастри

Льоклер направи първия си питстоп в 17-тата обиколка и се върна на трасето в Япония със средно твърди гуми. В 34-тия тур той спря за втори път в опит да мине пред Пиастри. За съжаление, това така и не се получи. В последната фаза на надпреварата Льоклер изпревари Джордж Ръсел от Мерцедес, отвори разлика спрямо неговият съотборник Люис Хамилтън и завърши четвърти.

„Днес постигнахме най-добрия възможен резултат. Беше добро състезание, макар че не съм напълно доволен от четвъртото място“, сподели Льоклер. „Пилотите на Макларън бяха прекалено силни, докато ние просто нямахме темпото да се борим с тях. Имах забавна битка с Джордж (Ръсел), който се справи чудесно с управлението на гумите си, особено на задните. Това направи изпреварването срещу него доста трудно. Възползвах се от възможността да го изпреваря в завой №1, когато видях пролука и в крайна сметка се получи добре“, добави пилотът на Ферари.

„Подобрихме разбирането си за този автомобил, което ще ни бъде полезно в бъдеще. Ще бъде интересно да видим как ще се развият нашите конкуренти в предстоящите състезания“, завърши Шарл Льоклер.

Другият пилот на Ферари Карлос Сайнц остана шести след приключването на надпреварата в Япония. Испанецът имаше много добър старт и успя да изпревари Хамилтън. Сайнц направи първия си питстоп малко след Льоклер и се върна на пета позиция. След това от Ферари решиха да удължат стинта на испанеца и да отложат второто му спиране в бокса. Това в крайна сметка коства на Карлос загуба на няколко позиции

В края на състезанието испанецът изпревари Ръсел, но не успя да се справи с Хамилтън и финишира на шесто място.

„Смятам, че днес имахме по-добро темпо, отколкото предполага крайния резултат. Стартът ни беше много добър и бяхме бързи. През първите два стинта управлявах гумите си добре и имах добро темпо“, каза Сайнц.

„След второто спиране бяхме изпреварени от Люис (Хамилтън). Това компрометира състезанието ми. Опитах се да удължа стинта си, за да имам по-добри гуми в края“, продължи съотборникът на Льоклер. „Дадох всичко от себе си, за да намаля бързо разликата спрямо колите на Мерцедес. За съжаление днес състезанието беше с няколко обиколки по-късо и трябваше да се задоволим с шестото място.“

„Както винаги, ще анализираме целия уикенд, за да видим дали е можело да направим нещо различно. От положителна гледна точка мисля, че темпото днес беше налице. Ще се прегрупираме и ще се презаредим, преди да заминем за Катар“, завърши пилотът на Ферари.