Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Ще е трудно да настигна Себастиан

Райконен: Ще е трудно да настигна Себастиан

42
0
Кими Райконен,Себастиан Фетел

Представянето на Ред Бул в Бахрейн определено е оставило сериозно впечатление. Това показва изявлението на втория в Персийския залив, Кими Райконен.

„Ще е трудно да настигнем Себастиян (Фетел – б.а.), ако продължава да постига подобни резултати“, обяснява финландският ас на Лотус. Фетел в момента води след четири състезания в класирането при пилотите със 77 точки, а втори на десет зад него е Райконен. Въпреки това финландецът смята, че разликата е много по-голяма, отколкото предполага класирането.

Странно тихо е в момента и около Фернандо Алонсо, който в последно време започна да пести своите самурайски мъдрости. Вместо това испанецът се подготвя усилено с фитнес тренировки. Единствените му думи бяха, че се чувства „добре подготвен за важните състезания в края на месец май“.

„Темпото ни в обиколка изглежда много добро, но допуснахме две грешки, който повлияха сериозно на класирането на Фернандо – стратегическата в Малайзия и счупения DRS в Бахрейн“, заяви шеф инженерът на Ферари, Николас Томбазис. Той е оптимист за развитието на сезона, но не такъв изглежда е Райконен.

„Ако искаме да атакуваме титлите, ще трябва да работим два пъти по-усилено от хората пред нас“, обяснява финландецът. Напускането на Джеймс Алисън определено не е плюс, както и ограничения бюджет. За него явно е ясно, че в течение на сезона Ред Бул и Ферари ще правят значително по-големи крачки в развитието си. Освен това той знае, че ако иска да повтори победата си от Австралия, колите на екипа трябва да подобрят темпото си и в квалификацията, въпреки че тя през тази година не изглежда от толкова сериозно значение. „Не е тайна, че искаме да постигнем по-добра скорост в квалификацията. Трябва да сме поне на първите два реда, ако искаме да се борим за победи.“

За собственика на отбора, Жерар Лопес е ясно, че ако Райконен разполага с добра кола, той е способен да се бори за титла.

„Знаем, че ако искаме той (Райконен – б.а.) да остане, трябва да му дадем силна кола. Той иска да израства с нас и затова трябва да се постараем“, сигурен е Лопес.

Предложения на Райконен определено не липсват и от известно време се говори, че той вероятно ще замени Марк Уебър в Ред Бул и ще стане съотборник на своя приятел Фетел. Въпросът е колко бързо той би се адаптирал към отбора, за да даде отпор на 3-кратния световен шампион.