Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Никога в кариерата си не съм преживявал подобно нещо

Льоклер: Никога в кариерата си не съм преживявал подобно нещо

8546
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льолкер даде второ време в квалификацията на пистата край Сао Пауло. Пилотът на Ферари бе доволен от резултата си в сесията, който му отрежда старт от първа редица в неделя. Льоклер бе доста изненадан от промяната във времето в Q3 и призна, че „никога в кариерата си не е преживявал нещо подобно“.

Льоклер даде второ време в единствената тренировка в Гран при на Сао Пауло. Състезателят на Ферари остана на малко повече от десета спрямо Карлос Сайнц. Съвсем логично, той бе фаворит за спечелването на днешната квалификация, ако условията останаха напълно сухи

Льоклер прескочи с лекота първите два сегмента от квалификацията на пистата Интерлагос. Състезателят на Ферари реша да кара с използвани меки гуми в Q1 и успя да мине напред.

Пилотът на Ферари реши да направи обиколката си в Q3 възможно по-рано. В крайна сметка той даде второ време, въпреки трудните метеорологични условия и хлъзгавия асфалт. Така той ще се нареди до Макс Верстапен в неделната надпревара в Бразилия.

„Нещата проработиха добре за нас“, сподели Льоклер. „Никога в кариерата си не съм преживявал подобно нещо. Положението на завой 4… Искам да кажа, че нямаше дъжд, но колата беше изключително трудна за управление и нямаше сцепление. Мислех просто да вляза в бокса и да изоставя обиколката, но все я пак завърших и бях втори.“

„Това беше наистина добра изненада. Все пак много странно за всички на пистата днес. Разбира се, радвам се, че съм на първа редица за надпреварата“, завърши Шарл Льоклер.

Съотборникът на Льоклер Карлос Сайнц нямаше голям късмет. Испанецът направи своята обиколка по-късно и бе засегнат от променливите метеорологични условия. Пилотът на Ферари ще потегли от осма позиция в Гран при на Сао Пауло, което определено не е толкова задоволителен резултат. Сайнц трябваше да използва допълнителен комплект гуми в Q1, тъй като не записа толкова добър резултат в началото на сесията и бе застрашен от отпадане.

„Много съм разочарован, тъй като се чувствах добре в автомобила. Пропуснахме една добра възможност. Бурята дойде много бързо, вятърът се усили много и ме застигна по време на обиколката. Опитах се да удържа болида, но беше изключително сложно и обиколката не беше добра“, каза Сайнц.

„Бях един от последните автомобили в опашката в питлейна. В такива ситуации всяка секунда е от значение. Нещата са такива, каквото са. Сега е време да се съсредоточим върху остатъка от уикенда в Сао Пауло.“