Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еди Джордан: Ред Бул няма да смени Перес; Рикиардо: Да приключа кариерата...

Еди Джордан: Ред Бул няма да смени Перес; Рикиардо: Да приключа кариерата си с Ред Бул би било перфектно

1834
0
Серхио Перес, Даниел Рикиардо
Серхио Перес и Даниел Рикиардо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Сезон 2023 приключи, но слуховете относно бъдещето на Серхио Перес не престанаха. Мексиканският пилот има още година от договора си с Ред Бул. През голяма част от изминалата състезателна година обаче трябваше да отговаря на въпроса дали ще изпълни контракта си. Спадът във формата му предизвика поредица съмнения. Веднага след края на сезона пък се заговори, че Даниел Рикиардо има клауза в договора си, според която ще смени Перес в Ред Бул ако мексиканецът не се справя добре в началото на сезон 2024. Не се уточнява какво се има предвид под „добро представяне“.

Еди Джордан обаче не мисли, че от Ред Бул ще рискуват да разместват пилоти и догодина.

„Серхио започна добре 2023 г. Почувства се във възход след победите в началото на сезона, а след това внезапно разбра, че Макс [Верстапен] се включи в борбата и стигна възможно най-високото ниво, от което не отстъпи до края на сезона. Макс е най-трудният възможен съотборник, който можете да си представите“, коментира бившият собственик и шеф на отбор от Формула 1.

„Верстапен е огромно предимство за отбора си. Сега се говори за възможна смяна на Перес. Лично аз не мисля, че подобен сценарий ще се реализира. Перес има договор, а в Ред Бул работят почтени във всяко едно отношение хора. Така че не мисля, че дори трябва да обсъждаме възможността за смяна. Според мен той ще си изкара следващия сезон с тима“, допълни Еди Джордан

Същевременно Даниел Рикиардо не крие желанието си да се върне в Ред Бул, където и може би да приключи кариерата си във Формула 1. Австралиецът е бивш член на академията на екипа. С Ред Бул постигна най-големите успехи в кариерата си в Гран при.

„Да приключа кариерата си с Ред Бул би било перфектно“, призна Рикиардо в подкаста Beyond the grid.

„Не че смятам, че приключва. Но ако се върна в тима, то ще се погрижа да остана там до финала ѝ. Дали още искам да стана световен шампион? Да. Дали това ми е мечта от дете? Да. Може би просто защото гледах Макс и други пилоти, които го постигнаха и си останаха същите като личности. Такова постижение няма да ме промени. Знам, че родителите ми няма да гледат на мен по различен начин – независимо дали съм световен шампион или не. Вероятно перспективата е различна. Все още искам да го постигна. И все още дълбоко в себе си вярвам, че мога. Но това няма да промени живота ми“, каза още Рикиардо.