Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес фаворизират Хамилтън, смята Алан Макниш

Мерцедес фаворизират Хамилтън, смята Алан Макниш

66
0
Люис Хамилтън

Мерцедес фаворизират Люис Хамилтън, смята бившият пилот от Формула 1 Алан Макниш. Според него случилото се в екипа по време на Гран при на Малайзия е индикатор за това, че отборът ще се отнася преференциално към англичанина спрямо Нико Розберг през настоящия сезон.

Шефът на тима Рос Браун няколко пъти обясни, че причината за инструкцията от питуола състезателите да запазят позициите си на Сепанг била проблем с разхода на гориво. Освен това заяви, че не му е било приятно да прави подобно нещо, тъй като не е в природата му. Макниш обаче твърди, че всичко това е показателно за настроенията в екипа.

Само погледнете разговора по радиото. Макар да не е официално, определено има сериозно внимание, съсредоточено върху Хамилтън като основен претендент (от тяхна страна) в шампионата – коментира шотландецът пред ВВС Спорт. – Посрещнаха Хамилтън с отворени обятия. Мисля, че той се чувства напълно комфортно с това, което те са готови да му дадат и промените в структурата на тима. Иначе не би отишъл там. Миналия сезон бе ясно, че Хамилтън е най-бързият пилот на грида и не съм изненадан, че надделява спрямо Розберг в квалификациите, тъй като вярвам, че наистина притежава най-добрата скорост в един тур. Той внесе свежест в живота на екипа. Смятам, че Нико се справя много добре досега, особено в Малайзия. Съотборници са се изправяли срещу Хамилтън и са се проваляли – той е труден за побеждаване и стана световен шампион с основание. Така че ще е интересно дали Розберг ще продължи да го притиска.

В същото време Макниш мисли, че Макларън не бива да бъдат отписвани от сметките на толкова ранен етап от шампионата.

– Макларън почти традиционно не стартират добре сезона, но са много добри в развитието на автомобила си в течение на годината. Те ще дадат на [Дженсън] Бътън болид, който ще е в състояние да се бори за титлата, но дали ще го сторят навреме? [Серхио] Перес пък е бърз, но е нов в екипа и ще разчита много на опита на Бътън – допълни той.