Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Вярвам, че можех да се класирам на второ или трето място

Норис: Вярвам, че можех да се класирам на второ или трето място

1137
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис не беше напълно доволен от резултата си в квалификацията на пистата Сахир. Пилотът на Макларън даде седмо време в последния сегмент от сесията. Норис призна, че това не е бил задоволителен резултат за него, тъй като е разполагал със скорост, която да го класиран на второ или трето място.

Норис показа много добра скорост по време на снощната сесия под прожекторите на пистата в Сахир. Младият британец прескочи безпроблемно първите два сегмент на квалификацията. Очакванията бяха той да се бори със своите съперници за разпределение на местата зад пилотите на Ред Бул

Норис изпитваше известни затруднения в Q3 и не успя да разгърне пълния си потенциал. Това го остави на седма стартова позиция за днешната Гран при на Бахрейн. Пилотът на Макларън се надява да запише едно силно състезание и да спечели точки на писта, която не пасва толкова добре на неговия автомобил.

„Беше доста сложно“, каза Норис. „Може би вятърът се промени малко. В Q3 винаги натискаш малко повече и нещата се променят при най-малката неточност. Това на свой ред,  може да доведе до голяма разлика, както се случи при мен.“

„Имахме голям потенциал и автомобилът се чувстваше чудесно през цялата квалификация, така че бях много щастлив. Направих няколко добри обиколки, като най-лошата ми беше последната, което обикновено не е така. Но потенциалът все пак беше налице.“

Норис призна, че е можел да се бори за второ или трето място на стартовата решетка.

„Ако бях записал прилична обиколка и не бях допуснал грешки, щеше да съм по-добре. Вярвам, че можех да се класирам на второ или трето място. Това щеше да е много позитивно за целия отбор“, завърши Ландо Норис.

Същевременно Оскар Пиастри даде осмо време в Q3 на пистата в Бахрейн. Младият австралиец ще застане точно до по-опитния си съотборник.

„За мен това беше малко по-сложен петъчен ден. Усетих, че последната ми обиколка в Q3 се получи малко по-добре, но все още не се чувствам перфектно в автомобила“, обясни Пиастри.

„Фактът, че имах една от тези квалификационни сесии и две десети ще ме поставят на трето място, ме кара да се чувствам доста уверен. Със сигурност съм по-щастлив, отколкото бях преди 12 месеца. Това е повече от сигурно“, добави пилотът на Макларън.

Шефът на Макларън Андреа Стела също коментира случилото се в снощната квалификация на пистата Сахир

„Като цяло можем да сме доволни от представянето на автомобила. Ние сме най-подобреният отбор на стартовата решетка в сравнение с този момент миналата година. Снощи квалификациите бяхме в борбата за челните позиции на стартовата решетка. В същото време има малко горчив вкус от това, че не се възползвахме напълно от темпото на автомобила“, каза Стела.

„В Q3 Норис имаше проблеми в първи завой и при двете си обиколки. Чувствах, че може да стартира по-напред. Той все пак изглеждаше много силен във втори и трети сектор, което е окуражаващо за състезанието. Оскар свърши много добра работа, като постоянно намираше темпо през сесиите. След Q1 той усети, че автомобилът е малко непредсказуем. Той инженерите му се справиха добре, за да запазят спокойствие, да направят правилните настройки и в крайна сметка да постигнат силен резултат. Разполагаме със солидна база, от която да спечелим добри точки. Сега очакваме с нетърпение днешното състезание“, добави шефът на Макларън.

Днес Макларън ще отдаде почит на Жил де Феран. Бившият автомобилен състезател и спортен директор на тима почина в края на миналата година.