Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели предвижда от две до три спирания в Мелбърн

Пирели предвижда от две до три спирания в Мелбърн

46
0
Пирели

В края на тази седмица започва поредния сезон от Формула 1. За първото състезание в Мелбърн, Австралия, Пирели са решили да доставят на отборите гуми от смесите медиум и супер софт. Италианският производител за първи път доставя тези два модела за надпреварата в Албърт Парк. Като цяло и четирите смеси от тази година са по-меки и бързи спрямо аналозите им от миналата. Според очакванията се предвиждат два до три стопа в бокса.

Пистата не се използва активно през голямата част от годината и затова в началото не дава достатъчно сцепление. В течение на уикенда обаче грипа постепенно се увеличава с отлагането на гума по асфалта.

„След дванадесет дни на тестове най-накрая нашите гуми ще бъдат тествани и в състезателни условия“, радва се спортният директор на Пирели, Пол Хембри. „Те ще продължат да бъдат развивани по време на сезона в частни тестове на нашата компания, когато ще изследваме под лупа представянето им. Това са най-спортно ориентираните гуми, които сме произвеждали досега.

Студеното време на предсезонните изпитания така и не позволи да бъде изваден максимума от нашите продукти. Смятаме обаче, че нещата в Австралия ще са различни. Смятаме, че по време на надпреварата ще има два до три стопа на кола. Началото на сезона винаги е много напрегнато време. Според нашите наблюдения по време на тестовете, силите изглеждат толкова изравнени, колкото не са били досега. Това е много интересно, особено като се има предвид статистиката от миналата година, когато в първите седем състезания имаше седем различни победителя.

За 2013 г. смесите и конструкцията на гумите ни е променена. Състезателите ще имат възможност да се убедят, че сега нашите продукти работят в по-широк температурен диапазон. Очакваме в резултат на това те да дават в по-голям период от време максимума от представянето си. Освен това сега разликата между различните смеси като време също е по-сериозна. Това дава разбира се по-голяма свобода на отборите за изработване на стратегия за състезанията.“