Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стърлинг Мос: Хамилтън може да поведе Мерцедес

Стърлинг Мос: Хамилтън може да поведе Мерцедес

42
0
Алфред Нойбауер,Стърлинг Мос,Хуан Мануел Фанджо

„Мерцедес беше мечтата на всеки пилот“, заяви наскоро Стърлинг Мос за опита си във Формула 1 през 50-те години на XX век. Изглежда по същият начин сега мисли и Люис Хамилтън, който в края на миналия сезон напусна „родното си гнездо“ Макларън и се присъедини към отбора на Мерцедес.

Дали той ще успее да спечели титли със и за екипа все още не е ясно. В изминалите три години отбора се поздрави с една победа и не оправда собствените си очаквания. Мос обаче разкрива пред Аутоспорт, че според него Хамилтън ще допринесе за обрат и връщането към успехите.

„Люис е един от най-добрите пилоти в света“, обяснява Мос. „Той е голям талант, но много ще зависи от това, с каква кола разполага.

Има много голяма разлика от времето, когато аз карах и сега, но Мерцедес си остава Мерцедес.“

Мос така и не успява да спечели титла през кариерата си, въпреки че многократно завършва на второ (4-и пъти) и трето (три пъти) място в крайното класиране. Според него през онези години Мерцедес е бил на „светлинни години“ от останалите отбори. Сега обаче нещата стоят по различен начин.

„Вярвам, че Люис може да поведе екипа. Той е много бърз, но ще е много интересно да се види, дали ще успее да докаже своя талант срещу отбор като Ред Бул и шампион като Фетел.“

Въпреки че през миналата година Нико Розберг отново успя да контролира пилот като Михаел Шумахер, Стърлинг Мос не смята, че през тази година ще успее да се справи с Хамилтън.

„Всичко зависи от моментното им представяне, но смятам, че Люис ще се справи с Нико.“