Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Ръсел доволни, че са по-близо до Ферари и Макларън

Хамилтън и Ръсел доволни, че са по-близо до Ферари и Макларън

2740
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел финишираха четвърти и пети във втората тренировка през уикенда за Гран при на Емилия Романя. От екипа отбелязаха, че са имали продуктивен ден на пистата Имола и са успели да подобрят баланса на F1 W15 в течение на работата.

„Добър старт на уикенда. Денят ни бе продуктивен и успяхме да изпробваме и трите типа гуми. Усещането за баланса бе наистина добро и се чувствах чудесно на пистата“, отбеляза Хамилтън

„Няколко отбора изглеждат бързи – в частност Макларън и Ферари, но ние сме далеч по-близо, отколкото когато и да било досега през сезона. Не се отнасяме прекалено обаче, да видим какво ще стане утре“, продължи Хамилтън.

„Наистина съм благодарен на всички във фабриката за упоритата им работа и за това, че направиха възможно въвеждането на новостите. Виждаме подобрение в колата и в представянето ни на писта“, допълни Хамилтън.

Ръсел каза, че усещането при него е било страхотно и двамата с Люис са били доволни зад волана.

„Изглеждахме прилично конкурентоспособни и малко по-близо до челото, отколкото може би в Маями. В утрешната квалификация ще разберем точно къде се намираме в реда. Макларън-ите изглеждат много силно, както и Ферари. Надявам се и ние да открием още малко скорост и да ги доближим. Както винаги, разликите ще са малки“, коментира Ръсел.

Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин каза, че новите неща, които отборът има на Имола, изглежда работят според очакванията на екипа

„Това е окуражаващо. Но опитът от последните няколко надпревари ни е научил, че имаме сериозна разлика, която трябва да наваксаме. Надяваме се с развитието и в предстоящите стартове да го сторим постепенно. Има още много работа и в къси, и в дълги серии. Днес разликите не бяха толкова големи, така че упорито ще се постараем да открием малко скорост“, каза още оперативният директор на Мерцедес.