Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис след освирквания към Верстапен: Незапознати с моторспорта не са наясно, Хамилтън:...

Норис след освирквания към Верстапен: Незапознати с моторспорта не са наясно, Хамилтън: Не може да го виниш за успех

10664
0

Макс Верстапен спечели седма победа от 10 старта от началото на сезон 2024 във Формула 1, триумфирайки през уикенда в Гран при на Испания. Това бе 51-и успех за него от последните 76 надпревари в световния шампионат. На подиума след състезанието на пистата Каталуния се чуха освирквания спрямо победителя. Ландо Норис, който завърши втори вчера, бе попитан дали подобно поведение показва, че публиката не оценява постиженията на Верстапен.

„Не“, отговори Норис. „Трудно е да се каже… Честно казано, никога не е приятно. Все се намира някой да освирква. Има го във всеки спорт. Хората подкрепят едни атлети и са срещу други. Мисля, че подобно поведение се е случвало в различни спортове от много време насам.“

„Макс печели всяко състезание. Няма как хората да харесват това. То определено отнема от вълнението на спорта, но се случва просто, защото той си върши добре работата. Според мен всички вътре в спорта оценяват и уважават постиженията му. Хора, които не знаят много за моторспорта, не са наясно какво точно се случва, както се изисква, за да си в такава позиция и да постигаш подобни успехи“, продължи Норис.

„За мен всякакъв тип неуважение е неприятен. Все пак си мисля, че хората оценяват стореното от Макс. Но всеки пилот в някакъв момент е освиркван“, допълни британският пилот на Макларън

Люис Хамилтън, който бе трети в Гран при на Испания, каза, че не може да виниш Верстапен за успехите му на писта.

„Аз не съм много в социалните медии, не чета и кой знае колко новини. По време на състезателни уикенди Макс винаги има страхотна подкрепа, много хора го поддържат. В крайна сметка той върши фантастична работа. Всеки уикенд се справя. Има прекрасен отбор и очевидно страхотна кола, но не може да му се отрича какво постига. Не може да го виниш за това“, заяви Хамилтън.

Преди началото на пресконференцията Верстапен закачи седемкратния световен шампион, след като го завари опънат на диванчето, където сядат първите трима след квалификация и състезание.

„Очевидно остарява. Имаш ли нужда от масаж?“, засмя се Макс, докато Хамилтън сядаше и двамата изчакаха Норис за началото на пресконференцията.