Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Алпин се надяват на по-силна втора половина на сезона

В Алпин се надяват на по-силна втора половина на сезона

241
0
Алпин A524
снимка, Алпин

В Алпин се надяват на по-силна втора половина на сезона. Според Давид Санчес, целта на отбора е да се представи по-силно и да се бори редовно за места в зоната на точките.

Сезон 2024 започна много лошо за Алпин. Френският отбор допусна няколко грешки при разработването на А524. Затова Естебан Окон и Пиер Гасли редовно заемаха последните места в класирането и бяха далеч от зоната на точките. Освен това тимът се раздели с някои от ключовите си специалисти и направи преструктуриране на техническия си отдел.

Алпин направи известна крачка напред с напредване на сезона. Тимът спечели първите си точки в Маями благодарение на Окон. След това Гасли записа точки в Монако, Канада, Испания и Австрия. В последните два старта тимът вкара и двата си автомобила в точките. Това бе сериозно постижение, като се има предвид катастрофалното начало на сезона. До края на първата половина от кампанията Алпин добави още две точки към актива си благодарение на деветото място на Окон в Спа

Този уикенд започва втората половина от тазгодишната кампания в F1. Затова Санчес очерта основните цели, върху които ще се съсредоточи Алпин. Основната цел е да се стабилизира и подобри представянето на отбора, особено по време на квалификациите.

„Гледайки как завършихме първата половина на сезона, целта целта ни за втората половина ще бъде да се опитаме да се установим в горната част на нашето ниво на представяне. Трябва да се опитваме постоянно да влизаме в Q3 по време на квалификациите“, обясни Санчес в клип в YouTube.

Френският инженер подчерта важността на по-предната стартова позиция, особено на някои писти. Той също така се надява тимът да извлече пълния потенциал от автомобила.

„Трудно е, защото водещите отбори правят Q3 много трудна. Видяхме, че ако успеем да извлечем целия потенциал от автомобила и да внесем допълнителни подобрения, можем да се стремим да сме на ръба на топ 10 и да останем там“, обясни изпълнителният технически директор на Алпин.

Санчес също така се фокусира и върху изграждането на нов начин на мислене в отбора. Според него е от съществено значение за бъдещия успех на Алпин.

„Друга цел на отбора е да се опитаме да продължим да изграждаме основите на онзи вид мислене на състезателен дух, който бихме искали да изградим за в бъдеще“, обясни французинът. „Той е коренно различни от този, в който се намирахме през последните няколко месеца или няколко години. Това е една трансформация, която продължава и вече е плодотворна. Определено ще продължим да надграждаме върху нея“, каза още Санчес.

Санчес се присъедини към Алпин в началото на май. Преди това той работеше в отбори като Макларън и Ферари. В началото на кариерата си френският специалист работеше известно време в базирания в Енстън тим, който тогава носеше името на Рено

„Присъединих се към отбора в началото на май, след като началото на сезона беше трудно“, каза той.

„Трябва да кажа, че имаше страхотна реакция от страна на отбора. Много промени се случиха за много кратко време. Преразгледахме плана за развитие [и] се опитахме да установим пътя напред, за да внесем развитие в автомобила по доста агресивен начин“, добави изпълнителният технически директор на Алпин.

Алпин представи някои подобрения в Спа, които помогнаха на Окон да финишира в топ 10. Това кара Санчес да е оптимист, че предстоящите разработки ще подобрят още скоростта на болида.

„Видяхме известно развитие в Белгия. Това беше първата част от него. Предстоят ни още много новости по-късно през сезона. Мога да кажа, че отборът е страхотен. Адаптирам се доста добре и ще се опитам да надградя това за в бъдеще. Целта ни е да продължим да постигаме все по-добри резултати“, завърши Давид Санчес.

Този уикенд Алпин ще бъде ръководен от Оливър Оукс. Британският мениджър заменя Бруно Фамен, който вече ще се занимава с другите програми на марката.