Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Васьор: Квалификацията на Зандвоорт ще бъде от огромно значение за нас

Васьор: Квалификацията на Зандвоорт ще бъде от огромно значение за нас

1355
0
Фредерик Васьор
Фредерик Васьор, снимка Ферари

Фредерик Васьор коментира предстоящия рейс уикенд в Нидерландия. Французинът е категоричен, че квалификацията на Зандвоорт ще бъде „огромно значение за тима“. Васьор също така посочи, че ще бъде интересно да се види как се представя SF-24 на трасе, което е коренно различно спрямо Спа.

Ферари започва състезателния уикенд в Нидерландия с повишена увереност. Скудерията показа добра скорост в последната Гран при на Белгия. Там Шарл Льоклер даде второ време в квалификацията и потегли от полпозишън заради наказанието на Макс Верстапен

Льоклер нямаше чак толкова силно темпо в състезанието и финишира четвърти след развяването на карирания флаг. Малко след това пилотът на Ферари се изкачи до третото място след дисквалификацията на Джордж Ръсел от Мерцедес.

Подиумът на Спа беше изключително важен за Ферари. Италианският отбор се намираше в труден период през последните няколко старта. Причината за него бяха подобренията, представени в Испания. Те доведоха до сериозно проблеми с баланса и връщане на подскачането. Този неприятен феномен отново започна да тормози Ферари след появата на ревизирания под.

Проблемите на Ферари от Испания насам позволиха на Макларън да изпревари Скудерията и да заеме второто място при конструкторите. Мерцедес също се доближава опасно близо до „Черните кончета“. Базираният в Бракли отбор се намира в страхотна форма и спечели три от последните четири надпревари.

Този уикенд F1 се насочва към Нидерландия. Според Фредерик Васьор, пистата Зандвоорт може да се окаже сериозно предизвикателство за Ферари. Французинът подчерта важността на квалификацията на това толкова късо, технично и бавно трасе. Той също така подчерта разликите между пистата в Нидерландия и тази в Белгия.

„Сега отново ще се състезаваме на Зандвоорт. Това е апълно различна писта от тази на Спа, тъй като е къса, тясна и засукана“, сподели Васьор.

„Ето защо ще бъде жизненоважно да се уверим, че сме направили всичко правилно и до последния детайл, Квалификацията на Зандвоорт ще бъде от огромно значение за нас. Знаем добре, че изпреварванията тук стават много трудно“, добави ръководителя на Ферари.

Коментарите на Васьор подчертават натиска върху Ферари да се представи безупречно в съботния ден. Малките разлики в подреждането означават, че всяка една грешка ще бъде наказана. Затова Льоклер и Сайнц ще трябва да бъдат перфектни, ако искат да си осигурят добра стартова позиция за неделната Гран при и да се борят за повече точки

„Както винаги, ще се съсредоточим върху това да извлечем всяка капка ефективност от нашия пакет“, коментира Васьор. „Това започва с определянето на най-добрите настройки възможно най-бързо, както и с разчитането на тези на данните от питуола. Ще бъде важно пилотите и техните екипи да вземат правилните решения в ключовите моменти в квалификацията и състезанието.“

„Знаем колко конкурентно е полето този сезон. Като се има предвид естеството на пистата, е логично да очакваме уикендът да бъде оспорван до стотни от секундата“, завърши Фредерик Васьор.

Ферари е най-успешният конструктор в Нидерландия. Италианците имат общо 8 победи на Зандвоорт, записани в периода 1952-1985 г. Този уикенд целта на Скудерията е да запише силен резултат и да има представител на подиума.

Утре протежето на Ферари Робърт Шварцман ще се включи в първата свободна тренировка на Зандвоорт. Пилотът с израелски лиценз ще кара автомобил на Заубер.